Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçe bazlı düzenlenen ''Eğitim Şurası'' toplantılarına Saraykent ilçesinde devam edildi.
     Saraykent İlköğretim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız başkanlık etti. Kaymakam Cumhur Duran, Belediye Başkanı İdris Ögel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Erdoğan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velilerinin de katıldığı toplantıda, ilçedeki eğitim kurumlarının mevcut durumu, sorunları, çözüm önerileri görüşüldü.
     Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız toplantıda yaptığı konuşmada, Yenifakılı, Aydıncık, Kadışehri, Çayıralan, Çandır ilçelerinde de yapacakları toplantıların sonuncusunu 14 Ekim tarihinde Yozgat merkez ilçede gerçekleştireceklerini, diğer ilçelerde yapılan toplantıların ise oldukça verimli geçtiğini söyledi. Gamsız, ''İlçeler bazındaki eğitimin fotoğrafını netleştiriyoruz. Daha önce toplantılar yaptığımız ilçelerimizle bundan sonra toplantılar yapacağımız ilçelerimizden de iletilen konuların hepsi harmanlanıp, değerlendirilecek, rapor oluşturularak, İl Eğitim Şurasının altyapısını oluşturacaktır'' dedi.
     Gamsız, gerçekleştirilen toplantılarda amacın eğitimin mevcut durumunu ele alırken, sorunlarını, aksayan yönlerini, sıkıntıları değerlendirip, bunların çözümlenmesine yönelik gerekli çalışmaları başlatmak olduğunun altını çizerek, şöyle dedi:
     ''Merkez ile birlikte 14 ilçemizdeki bu toplantılarda dile getirilen konular oluşturduğumuz komisyon tarafından sınıflandırılmaktadır. Bazı sorunlar, istekler, beklentiler, öneriler var ki birbirleriyle aynı nitelikle, bazıları yöreye veya belirli bir ilçeye ait. Tüm bunların hepsi teker, teker değerlendirilecek, incelenecek, sıralanıp, her biri kendi konu başlığı altında bir rapor haline getirilip, İl Eğitim Şurası öncesinde Valilik makamına sunulacaktır. Bu toplantılarda 70-80 civarında konuyla ilgili maddeler var, bu maddelerin önem sırasına göre tasnifi yapılacak, akademisyenler tarafından incelenecek, mahallinde çözümlenmesi gereken konular mahallinde, il düzeyinde çözümlenmesi gerekenler il düzeyinde, bakanlık düzeyinde çözümlenmesi gerekenler ise bakanlık düzeyinde çözümlenmesi için çalışılacak, eğitimin önündeki engeller kaldırılacaktır.''
     Gamsız, belirlenen bazı konularla ilgili olarak ilçeler düzeyinde eğitim çalışmasının da yapılacağını ifade ederek, ''İl Eğitim Şurası sonrasında Yozgat'ın eğitim durumuyla ilgili elimizde bir yol haritası bulunacaktır.
    Bu harita takip edilerek sorunların üzerine gidilip, çözümlenecektir. Bu çalışma sadece eğitimin belirli konularını kapsamamaktadır. Fiziki yapı, çevre, idari personel, öğrenci, öğretmen, veli, sınıf, okul, sıra, tahta, eğitim malzemeleri gibi daha bir çok konuyu içermektedir. Öğrencimizin kullandığı kalemin, silginin bile eğitim öğretime olan olumlu, olumsuz etkisi ele alınmakta, değerlendirilmektedir'' diye konuştu.    Daha sonra, katılımcılar ilçedeki eğitimle ilgili sorunları, talepleri, önerilerini sundu.

Editör: TE Bilişim