Yozgat eğitimine sağladığı destekle her yıl gündeme gelen Acil Onarım ekibi, yaz tatili süresince okullarda gerçekleştirdiği tadilat ve bakım çalışması ile hem devletin bütçesine kazandırdı hem de eğitim yuvalarını hazır hale getirdi.

16 kişilik Acil Onarım ekibinin ilçe ve köylerde 20 okulun bakımını yaptığını belirten Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş; “Okullar açılana kadar iki okulumuz daha Acil Onarım ekibi tarafından bakımdan geçirilecek. Bunun karşılığında da 900 bin lira civarında malzeme alımı yaptık. Bunları da ilçelerimize ve isteyen bütün okullarımıza malzeme dağıtımı yaptık. Boyadan kapı penceresine kadar bütün malzeme dağıtımını yaptık. Bu 900 lira bizim bayındırlık fiyatlarına göre üçte bir fiyattır. Bayındırlığa yaptırdığın zaman bunun 3 ile çarpımı anlamına geliyor. Biz iş gücü ile maliyeti düşürdük. Tüm acil onarım ekibime teşekkür ediyorum” dedi.

Acil Onarım ekibinin mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını kaydeden Kuş, şunlaır söyledi:
“Geceleri, gündüzleri, hafta sonları yok sürekli çalışıyorlar ve inşallah sıkıntısız bir şekilde eğitim öğretime gireceğiz. Bir şef ve 16 elemandan oluşuyor acil onarım ekibimiz. Atölyemiz var. Bu atölyemiz bir fabrika gibi çalışıyor. Hem demir atölyesi hem de ahşap atölyesi. Orada üretimi yapılıyor. Kapıların üretimini de biz yapıyoruz. Demir korkulukların üretimini, hizmet panolarının üretiminin tümü bizde. Binanı ihtiyacına göre çatı da dahil tüm onarımını elektrik, suyuna kadar arkadaşlarımız yapıyorlar. 20 okulu bitirdik iki üç okulumuz kaldı. Ekibimiz tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyorlar, maaşları dışında herhangi bir ek ücretleri yok.”

Editör: TE Bilişim