Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından eş finansmanı sağlanacak proje, hem bölgesel hem de ulusal düzeyde yatırım ortamının iyileştirilmesi yoluyla Türkiye’deki bölgesel eşitsizliklerin azaltılmasına ve ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Yatırım Destek Ofisleri Yönetmeliği’nde her yıl düzenlenmesi öngörülen “Yatırım Ortamı Değerlendirme Rapor”larının ilkinin Dünya Bankası tarafından gerçekleştirildiğine yer verildi. 

Ayrıca takip eden yıllarda ise Yatırım Destek Ofisleri tarafından hazırlanacak olan raporun metodolojisi ve know-how’ı Dünya Bankası tarafından Yatırım Destek Ofislerine aktarılacağı ifade edildi. 

ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, 2016 yılında sonlanacak olan projenin bölgeler ve iller düzeyinde yatırım ortamını değerlendireceğini ve yatırımların önündeki darboğazları ortaya koyacağını belirtti. 

Projenin sona ermesi ile ilerleyen dönemlerde Yozgat’a özel “Yatırım Ortamı Değerlendirme Rapor”unun ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi tarafından bilimsel yöntemlerle hazırlanacağının altını çizen Yıldız, “Dünya Bankası işletme anketlerini 135 ülkede 130 bin firmayla yapıyor, Dünya Bankası uzmanları tarafından verilen bu eğitim ile bankanın know-how ve metodoloji yaklaşımlarını yakından görme fırsatı elde ettik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim