Okul öncesi eğitimin başarıyla uygulandığı illerden bir tanesi olan Yozgat'ta bu yönde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede okul öncesi eğitimde görevli idareci ve öğretmenlere seminer verilecek.
    İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, erkek çocukluk adı verilen 36-72 ay döneminin çocuğun en hızlı geliştiği dönem olduğu belirtildi.
    9. Kalkınma Planı'nda da 2023 hedefi olarak okul öncesi okullaşma oranının yüzde 59,7 olarak ifade edildiği açıklamada bu çerçevede Yozgat'ta da önemli çalışmaların yürütüldüğü vurgulandı.
    Yozgat genelinde okul öncesi eğitim alanında ülkemiz için ortaya konan hedefin üzerine çıkılarak yüzde yüz oranında okullaşma oranına ulaşmak adına bir çok projenin hayata geçirildiği belirtilen açıklamada şu bilgiler yer aldı: İl eğitim başarısının artırılması çalışmaları kapsamında okul öncesi eğitimin il genelinde tanıtımı ve yaygınlaştırılması ile bu alanda verilen eğitimin niteliğinin artırılması amacıyla müdürlüğümüzce çok yönle çalışmalar yürütülmektedir.
    Selçuklu Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz tarafından ilimiz genelinde okul öncesi eğitim kademesinde görev yapan tüm idareci ve öğretmenlerimize yönelik 08 Aralık 2010 Çarşamba günü saat 09:30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda 21. Yüz Yılmda Okul Öncesi Öğretmenliğin önemi, fonksiyon uve sorunları konulu konferans verilecektir” denildi.
Editör: TE Bilişim