İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından Sarıkaya İlçesi’nde bulunan ilköğretim kurumlarına bağlı okulların durumları ile yapımı devam eden okulların durumları yerinde incelendi. Yapılan incelemede okulların ihtiyaçları tek tek ortaya konuldu. 
Ahmet Afşar başkanlığındaki komisyon raporuna göre Sarıkaya İlçesi 125. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulunda 55 öğrencinin bulunduğu, bu öğrencilerden 20’sinin kesin kayıt beklediği bilgisine yer verilirken, okulun sınıf kapısı ve kalorifer kazanının değiştirilmesi ve oyuncak alımına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. 
Komisyon raporu hakkında bilgi veren Afşar Nene Hatun Anaokulunun yarım gün eğitim verdiğine dikkat çekerek, okul mevcudunun 17 kişi olduğu, genel olarak okulun boyanması ile eğitsel oyuncak gruplarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 
Afşar, eksikleri tespit edilen diğer okullar hakkında şu bilgileri verdi: 
“Sarıkaya Şehit Metin Arslan İlköğretim okuluna öğretmen dolabı ve kürsüsü, yemek masası, basketbol fotasına ihtiyaç olduğu, Üçler ilköğretim okuluna projeksiyon, dış cephe boyanması ve öğretmeler odasının tefrişi malzemeleri alımı, Barbaros İlköğretim okulu müdür ve öğretmenler odası tefrişatı ile okulun içinde ve dışında bakım onarım için malzemeye ihtiyaç duyulduğunu tespit ettik. Akbenliçiftliği Köyü İlköğretim okuluna öğrenci sırası, sınıf dolabına ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Kayapınar İstiklal İlköğretim okuluna öğretmen sandalyesi ve kürsüsü, okulun iç ve dış bakımı için inşaat malzemeleri alımı, Fatih İlköğretim okuluna masa, misafir koltuğu, dosya dolabı ve dış cephe yalıtımının yaptırılması, Yunus Emre İlköğretim okulunda ilkokulda 154 ve ortaokul kısmında 161 öğrencinin bulunduğu, bahçe duvarına demir korkuluğu, sentetik saha, evrak dolabı ile dış cephe yalıtımının yaptırılması, Azapbaşlı köyü Şehit Aslan Basri Kayaaltı İlköğretim okulu bahçesi ihata duvarı yapımı, yemekhane için plastik masa ve sandalye ve  dış cephe yalıtımının yaptırılması, Kadılı köyü Cumhuriyet İlköğretim okulu için fotokopi makinesine ihtiyaç duyulduğu, Sarıkaya - Babayağmur İlköğretim okulu toplantı masasına ihtiyaç duyulduğu, Yukarısarıkaya köyü ilköğretim okuluna masa, dolap alımı, Hisarbey köyü İlköğretim okulu çevre düzenlenmesinin yapımı, Söylemez köyü ilköğretim okulunda 43 öğrencinin bulunduğu, anasınıfı malzemeleri ve dolap alımı, Erbek köyü İlköğretim okuluna sınıf dolabı ve evrak dolabı alımı, Doğansaray İlköğretim okuluna bilgisayar, projeksiyon cihazı, fotokopi makinesi alımına ihtiyaç olduğu, okulların genelinde dış cephe kaplaması, oturma grupları ve büro tipi sandalye alımına ihtiyaç olduğunu  tespit ettik.”
Afşar, eksiklerin giderilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışma  başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim