Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay’ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri’nin çektiği sıkıntılar nedeniyle yardım kampanyası başlattı.
Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Mermi, yaptığı açıklamada, Hatay’ın sınır bölgesindeki Bayırbucak Türkmenleri’nin çeşitli sıkıntılar çektiğini hatırlatarak kuru gıda ve çocukların yiyebileceği ve kullanabileceği yardım malzemeleri için bir kampanya başlattıklarını kaydetti.
O bölgede yaşanan zulüme Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ve ilçe halkı olarak sessiz kalamayacaklarını ve kendilerince böyle bir girişimde bulunduklarını dile getiren Mermi, kampanyanın 26 Şubat’a kadar süreceğini aktardı.
Mermi, açıklamalarında şunları belirtti: “26 Şubat’a kadar sürecek olan kampanyamıza ilçe halkımızın büyük destek vereceğinin inancında ve şuurundayız. Hatay’ın Yayladağ İlçe Kaymakamlığı ile görüşmelerimiz neticesinde un, kuru gıda, çocuk bezi ve çocuk mamasına ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. Biz de bu ihtiyaçları bir an evvel toplayıp Allah’ın izni ile tırlarla Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize ulaştıracağız. Yardım malzemelerimiz Sarıkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda toplanmaktadır.”
Mermi, açıklamalarının sonunda, yapılacak olan yardımlar için şimdiden Sarıkayalı vatandaşlara teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim