Kızılay Kan Merkezi tarafından sürdürülen kan bağış kampanyası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kan bağış kampanyası gerçekleşti. Kampanyaya İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve kurum personelleri katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen kan bağış kampanyasında doktor kontrolünden geçen ve kan bağışı uygun bulunan personel Kızılay’a kan verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’ta kampanyaya destekte bulunarak kan verdi. Milli Eğitim Müdürü Kuş, Kızılay’ın başlattığı ve Yozgat’ta sürdürmeye devam ettiği kan bağış kampanyasına İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak zaman zaman destek verdiklerini hatırlattı. 
Kuş, bu kapsamda okulların eğitim öğretim döneminde olduğu süreçte okullarda öğretmenlerin kan bağışında bulunduklarını ve yaşı tutan sağlıklı öğrencilere de kan bağışının önemini aktararak, kan bağışına teşvik ettiklerini belirtti. Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş:
“Bu sefer kampanyaya il müdürlüğümüzde çalışan personelimiz ile katılım sağladık. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğu için kampanyaya elimizden geldiğince hepimizin destek vermesi gerekiyor. Katılım sağlayan personelime ve Kızılay ekibimize teşekkür ederim” dedi.
Yozgat Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız ise Kızılay’ın düzenlemiş olduğu kan bağışı kampanyasına ülke çapında en fazla destek veren illerin başında Yozgat’ın geldiğini belirtti.
Selçuk Cansız, Yozgat’ta toplumun tüm kesiminden vatandaşların bu kampanyaya duyarlılık gözeterek en az bir kere olsun hemen hemen sağlıklı her Yozgatlının kan verdiğini aktardı.
Cansız, “Bunun yanı sıra kurumlarımızdan da önemli destek ve katkılar geliyor. Bu kapsamda son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelimiz kan bağışı kampanyasında bulundu. Ben Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve personeline kampanyaya verilen desteklerinden ötürü kurumum adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim