Seyfi Bayrak, Sarıkaya Eğitim Sen Şube Temsilcisi Bayram Höke ve Sorgun Eğitim Sen Şube Temsilcisi Kemal Afşin Ekinci’nin aday olduğu seçimde, Seyfi Bayrak bir oy fark ile yeniden Türk Eğitim Sen Yozgat Şube başkanlığına seçildi.
Türk Eğitim Sen Yozgat Şube binasında gerçekleştirilen seçime MHP İl Başkanı Cevdet Kaya, MHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Uğur Bektaş, Sendika üyeleri, delegeleri ve eğitim camiasından bir çok isim katıldı.
Divan başkanlığını Faruk Coşkun Üyeliklerini ise Vahit Ateş ve Uğur Sağlamer’in yaptığı genel kurulda bir oy farkla güven tazeleyen Seyfi Bayrak yaptığı konuşmada, “Muhterem dava arkadaşlarım kıymetli üyelerimiz 5. Olağan Genel Kurulumuzun sendikamıza, üyelerimize, ve Yüce Türk Milletine hayır ve uğur getirmesini yüce mevladan niyaz etmekteyim. Değerli arkadaşlar ülke olarak gelinen noktada milli birlik ve bütünlüğümüz zedelenmekte, bayrağımız ve ülkemizin ismi tartışma konusu haline getirilmektedir.
İlkemiz önce ülkemiz anlayışıyla hareket eden sendikamız hiçbir zaman inandığı değerlerden taviz vermemiş her türlü zorluk ve zorbalığa tehdit ve şantajlara rağmen yılmadan mücadelesini vermiştir. Değerli arkadaşlar görev aldığım dönemden itibaren şahsım on dakika sendika binasında oturmamıştır. Okuldan okula koşturarak eğitimcilerimizin sorunları, sıkıntıları için mücadele verdim tehdit edilen sindirilmek istenen arkadaşlarımız için hak arayışlarına giriştim telefonum hiçbir zaman hiçbir üyeye kapanmadı şahsıma gelen her türlü talebi öneriyi kabul ettim gerçekleştirmeye çalıştım.
Bugün sendikamızın birlik ve beraberlik günüdür seçimlerde kaybeden olmayacak Eğitim Sen güçlenecek hak arama mücadelesine kaldığı yerden devam edecektir” şeklinde konuştu.
Bayrak’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan MHP Belediye Başkan Adayı Uğur Bektaş tüm adaylara başarılar diledi.
Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada Kemal Afşin Ekinci 34, Bayrak Höke 36 oy alırken mevcut başkan Seyfi Bayrak Bayram Höke’den bir oy fazla alarak 37 oyla yeniden Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı oldu.

Editör: TE Bilişim