Adalet Bakanlığı tarafından Yozgat’a ‘Eğitim Merkezi’ yaptırılacak. Yatırım için belediye meclisinde düğmeye basıldı. Meclis üyeleri tek maddelik gündemle bir araya geldiği olağanüstü toplantıda Eskipazar Mahallesi 2. Mıntıka 2012 ada 1 nolu parseldeki araziyi Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi yapımı için tahsis etti. 
ARSLAN: “HAYIRLI BİR 
YATIRIM”
Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, oy birliği ile tahsisine karar verilen arazi üzerine yapılacak Eğitim Merkezi’nin Yozgat için önemli bir yatırım olduğunu söyledi. 
Arslan, Yozgat’ın hayrına olacak bir yatırım için olağanüstü gündemle toplandıklarını belirterek, şunları söyledi: 
“Yozgat’ın hayrına olacak bir yatırım. Adalet Bakanlığı’nın bir eğitim merkezi kurma projesi var Yozgat’ta. Bu Yozgat için önemli bir kazançtır. Bununla ilgili bir arsa bulduk, bununla ilgili imar planında değişiklik yapmamız gerekiyordu. 

HAKİM VE SAVCILAR EĞİTİM GÖRECEK
Arslan, 27 bin metre kare alan üzerine kurulması planlanan eğitim merkezinin Hakim ve Savcı adayları ile bakanlığın farklı eğitim programları için kullanılacağını söyledi.
Arslan şu bilgileri verdi: “Bakanlığın eğitimleri için kullanılacak tesisin Yozgat’ta farklı bir hareketlilik kazandıracağını düşünüyoruz. İçerisinde eğitim alanları, farklı kurumlar ile Eskipazar Mahallesi mıntıkasında inşaa edilecek tesis bölgesel statüde olacak.  Böylelikle Orta Anadolu’da önemli merkezlerden bir tanesi olacak.”

DİYANET EĞİTİM MERKREZİ DE KURULACAK
Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önce yaptığı açıklamada Yozgat için ‘Diyanet Eğitim Merkezi’ de planladıklarını açıklamıştı. 
Diyanet Eğitim Merkezi için de Adalet Bakanı Bozdağ’ın girişimleri ile gerekli tahsis çalışmalarının gerçekleştiği bildirildi. 

Editör: TE Bilişim