Genel Müdür Dr. Osman Coşkun, eğitim-öğretimin yaşayan her insanın birincil haklarından bir tanesi olduğunu belirterek, yeni eğitim yılında Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan her çocuğun bu haktan yararlanması gerektiğine işaret etti.
Coşkun, Yozgat gibi Anadolu illerinde yaşayan, yetişen çocukların hak ettiği eğitimi almasında/ulaşmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

Yeni eğitim sistemi, yeni sınav sistemi ve eğitim hayatında meslek liselilerin de aktif yer almasının yolunu açan çalışmalarla Anadolu illerinde yetişen çocukların ufkunun açıldığını belirten Coşkun şunları söyledi:
“Şüphesiz ki son 12 yılda ülkemiz ekonomik, sağlık, kültürel ve daha pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli gelişmeler sağladı, mesafeler kat etti. Eğitim hakkının tüm insanlara eşit bir şekilde dağıtılması noktasında; yıllardır bir şekilde oluşan engellerin ortadan kaldırılması, ekonomik ve sosyal olumsuzlukların bertaraf edilmesi adına devrim niteliğinde çalışmalar hayata geçirildi. Bu çalışmalar başta Anadolu’da yaşayan çocuklar olmak üzere ülkemizin dört bir yanında yaşayan evlatlarımızın ufkunu aydınlattı. Bir eğitim yılının başlangıcında ufku aydın, yüreği ve beyni ilim, irfan dolu bireylerin yetişmesi şüphesiz ki en önemli temennimiz. Gerek öğrencilerimiz, gerek anne-babaları, gerekse eğitim neferi değerli öğretmen ve yöneticilerimiz için önemli bir maraton olan yeni eğitim yılının hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Büyüyen Türkiye, ilim, irfan dolu beyinlerle olacaktır. İnşallah 2014-2015 eğitim-öğretim yılı da bu mana da ülkemizin her yönüyle daha çok büyümesine vesile olur.”

Editör: TE Bilişim