Yozgatlı hayırsever iş adamlarından Osman Durmaz, doğduğu toprakların eğitimi için destek veriyor. Durmaz, özellikle ilçesinden başka şehirlere göçün önüne geçmek için doğduğu köye 9 derslikli ilköğretim okulu, ilçesine de Anadolu Öğretmen Lisesi yaptırdı. Hayırseverin bu jestine Vali Necati Şentürk yanında olarak destek veriyor. 

                Yozgat Valisi Necati Şentürk, Aydıncık İlçesi’ne ziyarette bulundu. İlçeye bir lise ve ilköğretim okulu yaptıran Hayırsever İşadamı Osman Durmaz ile birlikte okul inşaatlarını gezen Vali Şentürk, ilçe halkının huzurunda işadamına teşekkür etti.

                Vali Necati Şentürk, Çekerek İlçesi ziyaretinde Kaymakam Vekili İsmail Şanlı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Hayırsever İşadamı Osman Durmaz,  İstanbul’daki Çekerekli Derneklerin yöneticileri tarafından karşılandı.

                Hükümet Konağında Kaymakam Vekili İsmail Şanlı’dan kısa brifing alan Vali Şentürk, geçtiğiz yıl içerisinde temeli atılan Hayırsever İşadamı Osman Durmaz tarafından yaptırılan 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi binası inşaatında incelemede bulundu.

                İnşaat hakkında Hayırsever İşadamı Osman Durmaz’dan bilgiler alan  Vali Şentürk daha sonra 200 kişilik orta öğretim öğrenci yurdu binası inşaatını da gezerek ilgililerden bilgiler aldı.

                Hayırsever İşadamı Osman Durmaz’ın Fakıdağı Köyünde yaptırdığı 9 derslikli ilköğretim okulu binası inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Necati Şentürk  burada köy halkının katkılarıyla yaptırılan Kuran Kursu binası açılış törenine de katıldı.

                Törende yaptığı konuşmada, ana-babalardan kız çocuklarını okula göndermelerini isteyen Vali Necati Şentürk, “Ailelerin çocukları arasında kız-erkek ayrımı yapmadan mutlaka okula göndermeleri gerekmektedir. Ana-babalar hiçbir ayrım yapmaksızın kız çocuklarını okula göndererek onların eğitimlerini tamamlamalarını sağlayıp cahil kalmalarını önüne geçmelidirler” dedi.

Editör: TE Bilişim