Eczacılar Odası Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çakır ve Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Konya, ortak açıklamalarında “Eczacılar Odası olarak hiçbir cumhurbaşkanı destekleme kararı almadık. Oda üyelerinin bilgisi dışında böyle bir açıklama yapılmış olması yakışıksızdır” ifadelerine yer verdi.
Çakır, yaptığı açıklamada, Milli İrade Platformu adına aralarında Eczacılar Odası’nın da zikredildiği platformunu başbakanı destekleme kararına ilişkin bir imzalarının bulunmadığını söyledi.

Çakır şunları söyledi: “Yozgat Eczacı Odası eczacıların mesleki meselelerinin çözümü için üyeleri bulunan bir kuruluştur. Her siyasi görüşten üyeleri vardır. Ben de Eczacı Odasının Denetim Kurulu Başkanıyım. Oda yönetim kurulunda her hangi bir adayın desteklenmesi konusunda bir görüşme olmamış ve karar alınmamıştır. Dolayısıyla bütün eczacıları temsil eden Eczacı Odası’nın üyelerinin bilgisi dışında böyle bir açıklamayı yapılmış olması yakışıksızdır. Bu toplantıyı düzenleyenler kendiliğinden yapmışlarsa bu daha da vahim bir durumdur. Kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz ederiz.”
Ezacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Konya da Milli İrade Platformu’nun kararına ilişkin bir dahillerinin bulunmadığını, belirterek; “Yapılan açıklama tamamen bir talihsizliktir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir adayın tarafında değiliz” açıklamalarına yer verdi.

Editör: TE Bilişim