Yozgat Özel Ergin Koleji 5’nci sınıf öğrencileri atasözü ve deyimleri 3 boyutlu maketler haline dönüştürerek okul fuaye alanında sergi açtı. Yapılan çalışmalar öğretmen, öğrenci ve velilerden tam not aldı. 
Yozgat Özel Ergin Koleji Türkçe Öğretmeni Ahmet Çelik yaptığı açıklamada; “Günümüzün unutulan değerlerinden biriside ata sözü ve deyimlerimiz. 5’nci sınıf öğrencilerimizle derste konuştuğumuzda birazcık atasözü ve deyimlerle ilgili öğrencilere yorumlatmak istedik,  bizlerde “Deyim Mi? Demeyim Mi? Diye bir etkinlik yaptık. Bu etkinlikte en azından atasözü ve deyimlerimizin öğrencilerimizin zihninde kalıcı hale gelmesini sağlamaya çalıştık” dedi.
YARIŞMAININ BİRİCİSİ “KAFA ÜTÜLEMEK”
Öğretmen Çelik ayrıca; Bu gerekçeyle öğrenciler arasında bir yarışma düzenledik. Bu yarışmada öğrencilerimiz atasözü ve deyimleri 3 boyutlu hale getirmeye çalıştılar. Gerçekten çok zevkli, eğlenceli, hazırlarken de , izlerken de çok keyif aldığımız bir çalışma oldu. Öğrencilerimiz çok özverili bir şekilde çalıştılar. Çok ilginç çalışmalar geldi öğrencilerimiz tarafından. Dereceye giren öğrencileri öğretmenlerimiz tarafından seçildi. Yaptığımız oy verme işleminde birinci olan öğrencimiz “Kafa Ütülemek” deyimini  canlandıran öğrencimiz oldu. İkinci olan öğrencimiz “Karda Yürüyüp İzini Belli Etmemek” deyimini yapan öğrencimiz oldu, “Saati Saatine Uymamak” deyimini yapan öğrencimiz üçüncü oldu, “Karnı Zil Çalmak” deyimini yapan öğrencimiz dördüncü oldu” diye söyledi. 
YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK
Türkçe Öğretmeni Ahmet Çelik son olarak, Burada bütün öğrencilerimiz birimci. Çünkü gerçekten de hepsi çok öz verili, çok güzel çalışmalar ortaya koymuşlar. Çok keyif aldıklarını ifade etti öğrencilerimiz. İzleyen öğrencilerimizde seçmekte çok zorlandıklarını ifade ettiklerini söyleyerek, bütün deyimlerin çok güzel olduğunu, görselleştirmenin de çok güzel olduğunu söylediler. Bir sonraki çalışmamız da deyim adam maketi olacak. Her organımızla ilgili bir deyim, atasözümüz var bu atasözlerinden yola çıkarak bir adam maketi üzerinde atasözü ve deyimlerimizi göstermelerini isteyeceğiz” diye konuştu.
Yarışmaya katılan öğrenciler hem eğlenip hem de öğrencilerini, deyimler ve atasözlerinin bu şekilde kendilerinin zihinlerinde daha kalıcı olacağını söyledi.
Editör: TE Bilişim