Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, defin işlemlerinin yoğun olduğu Sarıtopraklık Mezarlığından başlamak üzere mezarlıklarda düzenleme çalışması başlattıklarını söyledi.

MEZARLIKLARA GENEL BAKIM

Akgün, çevre düzenlemesi ile başlayan çalışmaları Kurban Bayramı’na kadar kısmen de olsa tamamlamayı planladıklarını belirterek;
“Öncelikle mezarlıklarda çevre düzenlemesi yapıyoruz. Otları temizliyor, bozulan mezarlıkları düzenliyor, yürüyor yollarını tekrar aktif hale getiriyoruz. Mezarlıklar ciddi manada bakımsızdı. Ecdadımızı nur içerisinde yatırabilmek için ve merhum yakınlarının ziyaretlerini daha sık ve sağlıklı ortamda yapabilmeleri ve her seferinde huzur ve huşu içerisinde Fatih’a okuyabilmeleri amacıyla düzenleme yapıyoruz. Sarı Topraklık, Taş Ocağı, Çatak ve Top Mahallesi’ndeki mezarlıklarda bu hizmetleri Kurban Bayramı’na kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Bayram sonrasında çok daha detaylı bir temizlik çalışması yapacağız” dedi.

CENAZE HİZMETLERİNE İNCE AYAR!

Akgün, cenaze öncesinde ve taziye bölümüne kadar vatandaşa en hassas şekilde hizmet vereceklerinin altını çizerek;
“Halkımıza, vatandaşımıza sahip çıkıp, hizmet ettiğimiz kadar merhumlarımıza da sahip çıkmak istiyoruz. Bu nedenle bir mezarlık ekibi oluşturduk, bu ekipler defin sırasında yıkamasından camideki cenaze namazına kadar, sonrasında defin ve taziye işlemlerini en hassas ve nezaketle takip etmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

NAVİGASYON SİSTEMİ KURULACAK

Akgün, ayrıca cenaze kayıtlarını fotoğrafları ile birlikte internet ortamına taşıyacaklarını belirterek, kurulacak navigasyon sistemi sayesinde gurbetten kabir ziyaretine gelenlere ciddi kolaylıklar sağlanmış olacağını belirtti.
Yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Akgün, şunları söyledi:
“İnternet üzerinden bir çalışmamız var. Defin işlemi yapıldıktan sonra mezarlık hizmetleri birimimiz defin kağıtlarını belediye bilgi işlemine getirerek burada şahsın internet üzerinden kaydını yapacak. Eğer uygun görülürse resimleri de olmak suretiyle belediyenin internet üzerinden defnedilen şahısların resimleri ve kimlik bilgileri yer alacak.
Mezarlıklarda kios dediğimiz navigasyon çalışması yapıyoruz. Navigasyon sistemi ile TC kimlik numarası ile ad soyad girmeleri takdirde mezarlığın yerini tespit edebilecekler. Bu çalışmayı da başlattık. Sadece bilgi işlemi yapılıyor. Sarı Topraklık’ta çok yoğun defin işlemi var. Defin büyük bölümü kayıt altına alındı. Kalanların da kayıt ve tespitlerini yaptığımız takdirde hizmete girecek.”

Editör: TE Bilişim