Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri ecdada hürmet yolculuğuna çıktı. Okul idarecileri eşliğinde Çanakkale’de ecdadın kabirlerini ziyaret eden öğrencilerin ikinci ziyaret durağı Osmanlı’nın filizlendiği Bursa oldu. 
Okul Müdürü Duran Eğerci, öğrencilerin üzerinde yaşadığı toprağı kimlerden emanet aldığının idrakini yaşatmak, anlamalarına vesile olmak amacıyla ecdat ziyareti düzenlediklerini söyledi. 
Çanakkale’ye düzenlenen ecdat  ziyaretinin öğrenciler açısından verimli geçtiğini söyleyen Eğerci, şunları söyledi: 
“Bir  Cihan imparatorluğu olan Osmanlı İmparatorluğunun  kurucusu ve ilk sultanı  Osman Gazi’nin türbesi de ziyaret edildi. Bu ziyaretin devamında Çanakkale’ye ulaşan kafilemiz geceyi öğretmen evinde konaklayarak geçirdikten sonra 26 Mayıs Salı sabahı toprağının  her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanan ülkemizin en gidilesi görülesi yerlerinden olan Çanakkale şehitliğinin bulunduğu Gelibolu yarımadasında rehber eşliğinde kutsal mekanda ziyaretlere başlandı. Daha önce bu ziyarette bulunmuş biri olarak idareci ve öğretmen arkadaşlarımızla bu ecdad ziyaretini planlarken geleceğimiz olan bu gençlere çok şey katacağına tarih derslerinde anlatılan bir çok şeyin anlam kazanacağına inanıyorduk. En önemlisi de  bu gün huzur içinde yaşadığımız vatanın ne şartlarda bize bırakıldığını gençlerimizin anlaması ve vatanına olan bağlılığı ve sevgisinin katbekat artması düşünüldü. İnşallah öylede olacaktır. Şundan eminim oraya giden gençler için hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Çanakkale yapılan ziyaretler bundan sonraki yıllarda geleneksel olarak tekrarlanacaktır.”

Editör: TE Bilişim