Ardahan’da 11 çocuklu bir ailenin üyesi olarak dünyaya geldiğini ve ilkokul çağında anne ve babasını kaybedip yetim kalınca soluğu İstanbul’da ağabeyinin yanında aldığını söyleyerek konuşmasına başlayan Erbakan Malkoç,  tamirci çırağı olarak başladığı iş hayatına bugün devlet başkanları, krallar, ünlü iş adamları, gibi birçok kişiye özel tasarımlar yapan Malkoç, başarı hikayesini öğrencilerle ile paylaşarak, onlara başarıya gitme konusunda tavsiyelerde bulundu.  Malkoç; “Başarı, zorluklarla mücadele etme sanatıdır. Eğer bir şeyi gerçekten istiyorsak çaba göstermeliyiz.” dedi.
Tamirci çırağı olarak başladığı iş hayatında, devlet başkanları, ünlü iş adamları, futbolcular, şarkıcılar ve daha nice kişiye özel tasarımlar ile “Teknolojiyi En İyi Kullanan Firma” ödülünü alan Erbakan Malkoç, yaşamının en zor zamanlarında bile karamsar olmadığını belirterek,  “Başarılı olmak istiyorsanız ön yargılarınızdan ve mazeretlerinizden kurtulmak zorundasınız. Ben hayallerimi bırakmadım. Gençler de hayallerinin peşini bırakmasın.” dedi. 
“300’ün üzerinde otomobiller üzerinde mucitliği olduğu, 3 binin üzerinde de dünya genelinde patenti olan bir Türk’üm” ifadelerine yer vererek konuşmasını sürdüren Malkoç, Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımcısı ödülünü aldığını ayrıca ‘2014 Avrupa Rekabet Kalite Ödülü’nün de sahibi olduğunu vurguladı. Kişisel otomobil dönüşümünde ABD’den ve Avrupa’dan ödüllere sahip olan DizaynVip Group Başkanı Erbakan Malkoç,  hedeflere ulaşmanın aslında o kadar zor olmadığını ve ülkesine değer katmak yolunda atılacak adımlara dair püf noktaları, kendisini büyük bir hayranlıkla izleyen gençlerle paylaştı.
“Açılmayan kanatların büyüklüğünü kimse bilemez. Kanatlarınızı açıp uçamadıktan sonra kartal olmanızın ne anlamı kalır? İş yaşamınızda önünüze hiç tahmin edemeyeceğiniz engeller, engellemeler çıkar. İmkansızlıklar elinizi kolunuzu bağlar ve hiçbir girişimde bulunamayacağınızı düşünürsünüz. İşte bu noktada hayaller ve çok çalışmak devreye girer. Ben çok fazla hayal kuran bir insanım ve hayal kurduğum şeyleri hayata geçirme noktasında çok sıkı çalışırım. Üniversite okuyamamış olmama rağmen, dünyanın birçok ülkesine dönüştürdüğüm otomobilleri ihraç edebilecek ve ihraç kaydıyla getirdiğim araçları aldığım fiyatın çok üstüne satabilecek duruma geldim.” diyen Erbakan Malkoç, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’den ve dünyanın her ülkesinden çok önemli ödüllerle takdir ediliyorum. 2014’te ABD’nin en prestijli organizasyonu IMA IMPACT Teknoloji Zirvesi’nde ‘Dünya’da Otomobil Tasarımında Teknolojiyi En İyi Kullanan Firma’ ödülünü aldım. Düşünebiliyor musunuz? 10 yaşında tamirhanede çırak olarak başlayan iş hayatımı, bugün Amerika’nın en önemli ödüllerinden birini alarak taçlandırıyorum. Siz, üniversite okuyorsunuz ve önünüz çok açık. Ülkemizi ancak siz kalkındırabilirsiniz. Unutmayın kalkınmanın temelinde çok çalışmak vardır. Eliniz, kalbiniz ve beyniniz ile çalışırsanız gerçek başarıyı yakalarsınız.” 
Program sonunda Erbakan Malkoç’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse ve Gençlik Kulübü Başkanı Hulusi Üzüm tarafından plaket ve hediye takdim edildi.
Editör: TE Bilişim