Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın dün polis tarafından gözaltına alınması memleketi Yozgat'ta da tepkiyle karşılandı. Yozgat Adliye Sarayı önünde toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaş medya kuruluşlarına yönelik operasyonu kınadı.
‘Bozok diyarının yiğit evladı dik dur, Basına darbe, Özgür basın susturulamaz, Ekrem Abi onurumuzsun, Demokrasiye darbe' gibi dövizlerin taşındığı protesto gösterisinde sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Yozgat Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 31 ismin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 
Kayaslan, “17-25 Aralık'tan bu yana Türkiye'de bir asra yetecek kadar yanlış yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Bunları yapan irade öylesine fütursuz ki, yaptığı hataları söyleme, sorgulama konumunda olan medya organlarını da susturmak ve sindirmek için her şeyi yapıyor." dedi.
İstatistik verilere göre son bir yılda yaklaşık 2 bin gazetecinin işsiz kaldığını vurgulayan Kayaaslan, şöyle devam etti: "İstatistikler bir kısım siyasi aktörlerin medyaya yönelik doğrudan ve dolaylı baskıları yüzünden son bir yılda 2 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığını söylüyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü verilerine göre, dünya basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye, 180 ülke içinde 154. sıraya gerilemiş durumda. Bunun neticesinde medyaya, basın ve düşünce özgürlüğüne darbe 14 Aralık 2014 demokrasi tarihine 'kara gün' olarak geçti. Makul şüphe yasasının onaylanmasından sonra, senarist, yönetmen ve yapımcıların da aralarında bulunduğu 'medyaya darbe' operasyonunda Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alındı. Bütün bu yapılanlar birer utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır. Ama insanlık onuru, her devirde olduğu gibi, bu devirde de insan hakkı ihlallerine, hukuksuzluklara, baskılara, zorbalıklara, zulümlere karşı direnmeye devam edecek ve eninde sonunda kazanacaktır."
BAYRAK DA DESTEK VERDİ 
Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak da şiirle başladığı konuşmasında AK Parti hükümetini ve uygulamalarını sert bir dille eleştirdi. 
Bayrak, "Hak adına adalet adına, hukuk adına, hukuksuzluk yapanları, adaletsizlik yapanları, devletimizin gözü kulağı olan güzide basınımızı susturmaya çalışanları tarih elbette affetmeyecektir. Hukuk çerçevesinde en kısa zamanda milletimizin haziran seçimlerinde göstereceği teveccühle adaletsizlik yapanlar inşallah Cenab-ı Allah'ın izniyle cezalandırılacaklardır. Hükümet yetkililerini akl-ı selime davet ediyorum." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklarını kendi parasıyla okutamadığını hatırlatan Bayrak, "Oğlu bugün 60 milyon dolarlık gemiciğe, yata biniyor ve Türkiye'de değil, dünyada 5 yıllık ticari geçmişi olmasına rağmen sayılı zenginler arasına girmiş. Bunun hesabını sormak lazım. Basınımızla uğraşmak yerine adaletsizlikle hukuksuzluğa ve bunları yapanlarla yandaşlara peşkeş çeken devlet malının yetim malının hesabını sormakla meşgul olsunlar." diye konuştu.
Gazetenin okurları da yaptıkları konuşma ve açıklamalarda gazetecilere yapılan gözaltı uygulamasının hukuka adalete aykırı olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdi. Kalabalık gurup, ortak basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim