Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaaslan, 'Dumansız Hava Sahası' sloganıyla yürürlüğe giren, kapalı mekanlarda sigara içme yasağı uygulaması kapsamında kurumlar, özel işyerleri ve kapalı mekanlarda denetimlerin devam ettiğini söyledi. Karaaslan, bu yılın ilk 8 aylık döneminde il genelinde 19 bin 370 işletmenin denetiminin yapıldığını hatırlatarak, 39 işletme ile 72 kişinin kurallara uymamaları nedeniyle toplamda 233 bin 504 lira para cezası uygulanıp, 15 işletmenin de kapatıldığını bildirdi.

Karaaslan, Tekel ürünü satan bayiler ile internet cafelerin de denetlendiğine vurgu yaparak, "Denetimlerimiz ihtiyaç duyulduğunda da yapılıyor. Yılda en az 4 kez tüm işletmeler ziyaret edilip, denetimleri yapılıyor, kurallara uymayanlar hakkında idari yasal işlemler yapılıyor. Denetimde görev alan ekip elemanlarımız ise denetimlere çıkmadan önce eğitime alınıyor" dedi.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Karaaslan, denetimlerin yanında tütün mamulleri kullananlara da yardımcı olunduğu anlattı. Karaaslan, "Sigara kullanımından vazgeçemeyen tiryakiler Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile birlikte Yozgat ve Sorgun Devlet Hastanesi, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kurulan polikliniklere başvurmaları halinde, sigara bırakmaları konusunda gerekli destek verilmektedir" diye konuştu.

Karaaslan, Yozgat'ta bu polikliniklere başvuruda bulunan tiryakilerden 2012 yılında 67, 2013 yılında 39, bu yılın ilk 8 aylık döneminde ise 21 kişi olmak üzere toplam 127 kişinin sigara kullanımından vazgeçmesinin sağlandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim