Cumhuriyet Alanı’ndaki törene Vali Vekili Yavuz Güner, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Vekili Yavuz Güner, söz konusu projenin maddi yanından ziyade manevi bir yanı bulunduğunu söyledi. Yavuz Güner, özellikle öğrencilerin asker ve polislere yazmış olduğu binin üzerindeki mektubun projede ayrı bir yer edindiğine dikkat çekerek, 
“ Bu vesileyle projemize katkı ve emek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Kazım Arslan ise güneydoğuda fedakarca görev yapan asker ve polislerin haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini ifade etti. Başkan Arslan, söz konusu projenin bir manevi destek ve gönül birlikteliğinin dışa vurumu olduğunu söyleyerek, “Ülkemiz maalesef bir terör belasıyla uğraşıyor. Bu noktada hükümetimizin iyi niyetlerine rağmen terör örgütü hain ve sinsi saldırılarını sürdürünce güvenlik kuvvetlerimiz canla ve başla bu hainlerle kararlı bir mücadeleye girişti. Bu noktada bizde Yozgat olarak onların yanlarında olduğumuzu hatırlatacak böyle bir proje gerçekleştirdik” dedi. 
Başkan Arslan, güneydoğuda görev yapan asker ve polislerin hiçbir şeye ihtiyaç duymadığını ve bu noktada devletin güçlü ve kuvvetli olduğunu hatırlatarak, “Bizim projemiz buradan oraya bir gönül köprüsü kurmak, onların her daim yanında olduğumuzu hatırlatmaktır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu eşliğinde Yozgatlılar hep birlikte hediye kamyonunun sağ salim yerine ulaşması için dua etti. Daha sonra vatandaşların alkışları eşliğinde kamyon yola çıktı.

Editör: TE Bilişim