Son olarak dernek  genel sekreteri Ömer Esmek, Aralık ayı içerisinde 19.Nijer Sağlık Çalışma grubuyla Gönüllüler çatısı altında, yapılacak olan sağlık çalışmalarına refakat etmek, yetim evlerini ziyaret, keçi dağıtımına destek olmak ve okul ziyaretlerinde bulunmak amacıyla Nijer’e gitti. Nijer dönüşü açıklamalar yapan Ömer Esmek yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Esmek, “Afrika’nın en yoksul ülkesi olan Nijer’in Tessoua ve Agie bölgesinde 15 gün süreli yapılan takdire şayan bir çalışmanın içinde bulunmaktan tarif edilemez manevi bir haz duyduğumu; yokluğun, çaresizliğin anlatılmaz boyutlarda olduğu bu topraklarda, hiçbir karşılık beklemeden onlara sadece insan olarak değer verip hizmet etmenin , ülkem adına, milletim adına ,memleketim adına onur duyduğumu belirtmek isterim.
Oradan ayrılırken geride bıraktığımız insanların gözlerinde gördüğüm “Ne olur gitmeyin!!” ifadesini unutamadım. Son gün, o çaresiz insanlara “Finiş, Finiş ” demenin üzüntüsünü üzerimden hala atamadım. Ricacı gözlerle yüzümüze bakarken “Ne olur biraz daha kalsanız…Ne olur sanki!” der gibi, boyunlarını bükerek bakmaları hala gözümün önünde.” dedi.
70 KATARAKT AMELİYATINI SORGUN YAPTIRDI
Orada sürdürülen yardım kampanyaları hakkında bilgiler veren Esmek, binlerce insana derman olduklarını ama  binlercesini de geride bıraktıklarını belirterek, “Yüce Allah’ tan oradaki kardeşlerimize yardım etmesini niyaz” ediyorum. Keşke biraz daha gayret edip,  daha fazla  insana yardım edebilseydik, keşke.      Orada kaldığımız 11 günlük kısa zaman diliminde doktorların ve ekibin özverili çalışmaları sayesinde aşağıdaki hizmetleri gerçekleştirmek nasip oldu.
Sağlık alanında yapılan yardımlar çerçevesinde gerçekleştirilen 726 katarakt ameliyatının 70 tane katarakt ameliyatını Dost Gönüllüler   olarak, Sorgun hayırseverlerimizin desteği ile yapılmıştır.
Yol paraları olmadığı için otuz yıldır doğuştan kataraktlı yaşayan, gördüğü halde kataraktan dolayı yirmi yıldır göremeyen, cerrahi müdahalesi oldukça gecikmiş vakalar, diş ve kulaklardaki kronik durum.. Bu bölgelerdeki sağlık hizmetinin ne denli önemli olduğunu gösterdi. Bizler gitmemiş olsaydık; bu insanların bu halleri ile hayatlarını bu şekilde devam ettirmek zorunda kalacak olmaları, yaptığımız hizmetin ne denli değerli olduğunu anlamanıza yardımcı olmaya yetiyordur. “ dedi. 


“TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE”
Nijer’de gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Esmek, “Yaptığımız bir okul ziyaretinde 500 öğrenciye diş macunu ve fırçası dağıtık. Okulun fiziki şartları bir kez daha bizi şükretmeye yöneltti. Sıra, masa olmadığı için yerde torbalar üzerinde eğitim yapmaya çalışan, kalemsiz, deftersiz  çocukların başarı isteği eğitimci olmam nedeniyle beni çok duygulandırdı. Onların dillerindeki “Teşekkürler Türkiye!!” sözleri gözlerimizi yaşarttı. Yeleğimizdeki Türkiye Bayrağını gören herkes aynı duyguları iletiyordu.
Buradan sizin aracılığınızla emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ediyor “Allah hayırlarını kabul etsin İnşallah!” diyorum. Ayrıca çalışmalarının karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek çalışan  Nijer 19 grubunda bulunan bütün Gönüllüler’i tebrik ediyor daha nice böyle hayırlı çalışmalarda buluşmayı niyaz ediyorum. Beni böylesi hayırlı bir çalışmada hizmetkar kıldığı içinde Rabbime şükrediyorum.” dedi. 

Editör: TE Bilişim