Belediye eski iş hanında gerçekleştirilen açılışa Valisi Kemal Yurtnaç, Sorgun Kaymakam Vekili, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Metin Gezer, Dernek Başkanı Mithat Güler ve davetliler katıldı. 
Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Tatar yaptığı konuşmada, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Tatar, 2013 yılında resmi olarak işe başlayan derneğin, bu gün kayıtları bulunan 5 bin kişiye aylık yardımlarda bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:
 “Derneğimizde her şey resmi belgelerle kayıt altında olup, yapılan yardımlar ve yaptığımız yardımlar barkotlanmıştır. Eski Buğday Pazarı’nda bulunan ilk yerimiz uzak olduğu için, insanlarımızın oraya gelip gitmesi çok zor oluyordu. Burası çarşı içi, bundan böyle kaydı olan ailelerimize buradan yardım yapacağız.”
Vali Kemal Yurtnaç da, bu tür kuruluşların çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.
Zenginin malında fakirin hakkı olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, zenginlerin ve makam sahiplerinin daha az imkana sahip insanları koruyup, gözetmesi, onlara yardım etmesi gerektiğinin altını çizdi.
İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmenin sosyal devletin görevleri arasında olduğunu vurgulayan Vali Yurtnaç, “1999 yılında memurunun maaşını ödeyemeyen bir devletten, bu gün yurt dışındaki ihtiyaç sahibi insanlara, ülkemize göç eden milyonlarca göçmene bile yardım eder konuma geldik. 15-16 senede 5-6 milyar dolar parayı fakir ülkelere dağıtan bir ülke olduk. Şu anda nüfusuna oranla dünyada en çok yardım yapan ikinci ülkeyiz. Bu rakamlar devlet tarafından yapılan yardımlardır. Bir de böyle gönüllü kuruluşlar tarafından yapılan yardımlar vardır ki, onları da bu rakama ilave edersek, dünyada ilk sıraya geliriz. Şehirlerde bu işleri gönüllü yapanların olması, o yerin sadakasıdır” dedi.
Konuşmaların ardından Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği mağazası dualarla hizmete açıldı.

Editör: TE Bilişim