Yozgat’ta havaların ısınması düğün sezonunu erken hareketlendirdi. Sektörden ekmek yiyen müzisyenler yeni sezona ümitli bakıyor.

            Nüfusuna göre düğünlerde sahne alan en çok müzisyene sahip olan Yozgat’ta, düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte müzisyenlerinde sorunları tekrar gün yüzüne çıktı.

            Merkezde yaklaşık 900 kişinin düğün sektöründen geçimini sağladığına dikkat çeken Yozgat Müzisyenleri, birçoğunun ek gelir olarak yaptığı bu işin kendilerini sekteye uğrattığını söylüyor. Yozgat Müzisyenlerinden Satılmış Filiz (namıdiğer Mami), ek gelir için bu işi yapanların fiyatları kırdığını ve bu işten ekmek yiyenleri  olumsuz yönde etkilediğini söylüyor.

            Filiz; “Yıllardır bu şehirde bu meslekten evimizi geçindiriyoruz. Fakat son zamanlarda bu işe talep beklenenden fazla arttı. Bir orgu birde sazı olan herkes bu işe atıldı. Genellikle akşam düğünlerinde, gördüğümüz birçok müzisyeni tanımıyoruz. Gün geçmiyor ki bir yenisi ekleniyor. Kimsenin burada müzik yapmasından sıkıntı yaşamıyoruz. Yaşadığımız sıkıntı düşük fiyatlarla piyasanın etkilenmesi oluyor” dedi.

            Ramazan Ayı’ndan sonra işlerin düştüğünü belirten Filiz,” Yaklaşık 5  aydır öyle ele alınır bir iş yok, olsa da bize düşmüyor. Düşük fiyatı verenler alıyor işi. Şu günlerde az olan işler Nisan-Mayıs aylarında artar Haziran’ın girmesiyle birlikte de tavan yapar.

            Şimdiden anlaşmalar yapılmaya başlanıyor.  Bu Ramazan Ayı’nın da yaz tatiline denk gelmesinden dolayı, artık Ramazan’a kadar ne iş yapabilirsek bizim için kar olacak” dedi.

            Vatandaşlara seslenen Yahya Duyar ve Muharrem Doğan ise vatandaşların önceden kapora vererek anlaşma yaptığı müzisyenler konusunda seçici olmaları konusunda uyarıda bulundu.

            Müzisyenler; “Geçen yıl belirli bir yerleri ve daha önceden referansları olmayan müzisyenlere önden verilen kaparolar oldu ve kendilerini düğün sahipleri zamanı geldiğinde bulamadı. Bu sebepten düğün sahiplerini müzisyen bulacakları zaman, müzisyenlerin yerlerine ve kim olduklarına dikkat etmeleri gerekiyor.

            Aksi takdirde önceki yıllarda yaşanan hüsranlar tekrarlanabilir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim