Yozgat Belediyesi tarafından  ramazana özel hazırlanan kültür ve sanat etkinlikleri bu yılda Yozgatlıları Cumhuriyet Alanı’nda buluşturdu. Teravih namazlarının ardından başlayan programlara Yozgatlılar yoğun  ilgi gösterirken, Cumhuriyet Alanı’nda birçok kıymetli sanatçı ve müzisyende sahne alarak Yozgatlılara özel program gerçekleştirdi.
Belediye tarafından hazırlanan etkinliklerde ağırlık tasavvuf konserlerine verildi. Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak birçok tasavvuf grubu Cumhuriyet Alanı’nda konser verdi. 
Tasavvuf gruplarının yanı sıra Türk Sanat Müziği’nin kıymetli yorumcu ve bestekârlarından Zekai Tunca ve Alp Arslan gibi ünlü isimlerde Yozgat’ın konuğu oldu. Sivas, Elazığ ve Şanlıurfa’dan gelen yöresel ekiplerde, kendi yörelerinin müziklerini icra ederek, Yozgat halkına farklı yöre ve kültürlerden örnekler sundu. Belediyenin bir aylık ramazan etkinliklerinde her Çarşamba bir mahallede toplu iftarlara ayrılırken, milli takımımızın katılmış olduğu Avrupa Şampiyonası’nın maçları da yine Yozgatlılara alandan canlı olarak izletildi. Ramazan etkinliklerinin son bir haftasına girilirken, program Saraybosna İlahi Grubu, Yozgat Belediyesi Sürmeli Topluluğu ve diğer grupların konser ve gösterilerinin ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle son bulacak.

Editör: TE Bilişim