Tüm uyarılara rağmen ülke genelinde giderek yaygınlaşan telefon dolandırıcılığı vakalarına Yozgat’ta da her gün bir yenisi ekleniyor. Yozgat Emniyet Müdürlüğü’nün tüm uyarılarına rağmen telefonda kendisini savcı, polis ya da farklı bir devlet görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıya inanan din görevlisi, banka ATM’sinde para yatırmak üzereyken durduruldu.

SAVCIYIZ DEDİLER…

Türkiye'de telefonla para ve kontör dolandırıcılığı yapanlar, geliştirdikleri çeşitli yöntemlerle aradıkları kişiyi ikna etmeyi başarıyor. Dolandırıcılar, bilgisayar programı yardımıyla 155 Polis İmdat hattından arıyormuş izlenimi vererek, rastgele seçtikleri kişileri arıyor.
Kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, aranan kişiye kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini ve kullanıldığını söylüyor. Kendisini emniyet amiri, rütbeli asker, hakim veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, çeşitli vaatlerde bulunarak kişileri dolandırıyor.

POLİSİN UYANIKLIĞI

Emekli din görevlisini başına gelenler de bu tip senaryolardan sadece bir tanesi. Kendilerini sözde savcı olarak tanıtan kişilerin hikayesine inanan emekli din görevlisi kendisinden istenilen parayı vermek üzere yola çıktı. Yozgat genelinde bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı uyarı ve önlemlerini alan polis, evinden para yatırmak için yola çıkan din görevlisini takibe aldı. Telefonu dolandırıcılar tarafından sürekli meşgul edildiği için polisin de ulaşamadığı şahıs, Yimpaş Alışveriş Merkezi güzergahında bir bankanın ATM’sinden para yatırmak üzereyken polis tarafından önlendi.

AZ KALSIN PARALAR
GİDİYORDU

Dişinden tırnağından artırdığı paraları dolandırıcıların telefon oyunu sonucu kaptırmak üzereyken polisin uyanıklığı sayesinde paralarını kurtaran din görevlisi; “Az kalsın ailemin nafakası, rızkımız gidiyordu. Allah korudu. Yozgat emniyetine, polisimize teşekkür ediyorum. Ben kandım kimse kanmasın” dedi.

AKPINAR’DAN UYARI

Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar da telefon dolandırıcılığı ile ilgili uyarıda bulundu.
Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada şu uyarılarda bulundu:
“Son zamanlarda ilimizde telefon ile vatandaşlarımızın dolandırıldığı tespit edilmiştir. Kendilerini Polis, Asker, Hâkim ve Savcı gibi tanıtan şahısların vatandaşlarımızdan kontör ve para isteyerek dolandırıcılık yaptıkları görülmüştür.
Hiçbir kamu görevlisi (Polis, Asker, Savcı, Hâkim vs.) bu şekilde insanları arayarak her ne sebeple olursa olsun kontör, para ve herhangi bir maddi talepte bulunması mümkün değildir. Bu nedenle vatandaşlarımızı arayıp bu şekilde taleplerde bulunan dolandırıcılara itibar etmemeleri ve mağdur olmamaları konusu kamuoyuna önemle duyurulur.”

Editör: TE Bilişim