Berker, yazılı açıklamasında; “"Bizler sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak, insanların rengine, diline, ırkına göre hiç bir ayrım yapmadan, insan erdemliliğini ve onurunu esas alarak bu basın açıklamasını yapıyoruz. Bu topraklarda yaşayan kıymetli Türk ,Kürt ve Arap kardeşlerimiz; IŞİD terörüne karşı sağduyulu her vatandaşın tepki göstermesi doğal ve demokratik bir haktır. Ancak gençleri sokaklara salıp, yakıp yıkarak, insanların canına kast ederek gasp ve talan ederek tepki göstermenin asla kabul edilemez insanlık dışı bir yöntem olarak görüyoruz” dedi.
Hiçbir gerekçenin eylemleri masum gösteremeyeceğini kaydeden Berker, şunları söyledi:

“Ülkemizin içersinde bulunduğu bu hassas dönemde bazı siyasi parti yöneticilerinin ülkeyi kaosa sürükleyen açıklamaları halkı sokağa dökme çağrıları, genelde ülke çapında özelde Doğu ve Güneydoğuda kaos ve savaştan başka bir şey getirmemiştir. Yapılan bu anarşist saldırıları insani ve islami vazifemiz olarak kabul edilmez buluyor ve şiddetle kınıyoruz. Bazı siyasi partiler bu tavrıyla, yılların emeği ile oluşan çözüm sürecine suikast düzenleyerek kendi siyasi geleceğini intihara sürüklemiştir.
Diyanet-Sen Yozgat Şubesi Olarak  olarak bu gün Türkiye'de halka esnafa okullarımıza camilerimize yapılan menfur saldırıları, şiddetle kınıyor ve bu saldırılar neticesinde yaşamını kaybeden masum kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim