Şahin, vücudun kandaki şekeri nasıl kullandığını etkileyen bir grup hastalığı olan diyabetin, hangi tip olursa olsun, kanda çok fazla glukoz olduğu anlamına geldiğini, ancak nedenleri farklılık gösterebildiğini vurgulayarak, ‘’Aşırı glukoz, yani şeker ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir’’ uyarısında bulundu.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, kronik diyabet hastalıklarının ‘tip 1 diyabet ve tip 2 diyabeti’ içerdiğinin de altını çizdi. Şahin, ‘’Potansiyel olarak tedavi edilebilen diyabet hastalıkları ise, kan şekeri değerlerinin normalin üstünde olduğu ancak diyabet olarak sınıflandırılacak kadar yüksek olmadığı prediyabet ve hamilelik sırasında ortaya çıkan ancak doğumla birlikte geçen gebelik diyabettir’’ dedi.

Şahin, diyabet olduğundan şüphe duyulması halinde hemen doktora başvurulmasını istedi. Şahin, ‘’Hastalık ne kadar erken teşhis edilirse tedavi o kadar erken başlar. Diyabet teşhisi konulmuşsa; Teşhis konulduktan sonra kan şekeri seviyeniz istikrarlı hale gelene kadar yakın tıbbi takip gerekir’’ diye konuştu.

Dünya Diyabet ve Farkındalık Günü kapsamında Şefaatli ilçesinde, hastane görevlileri tarafından farkındalık standı açıldı.

Editör: TE Bilişim