İstanbul ve Ankara’da FETÖ Terör Örgütü mensubu askerin darbe kalkışmasına en sert tepkilerden bir tanesi Yozgat’ta din görevlilerinden geldi. Diva-Sen Yozgat Şube Başkanı Osman Taşçı ve yönetim kurulu üyesi din görevlileri,  darbe girişiminde bulunanları imansız ve izansız terörist olarak nitelendirirken, “Devletimizin yanındayız” mesajı verdi. 
Taşçı, önceki gün şube binasında düzenlediği basın açıklamasında; “15 Temmuz’ta ülkemizin tarihine kara bir darbe girişimi olarak geçecek olan TSK’nın içinden bir takım haddini bilmezlerin uygulamaya çalıştıkları girişimi şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi. 
“Ülkemizin belini doğrultmaya başladığı her an, birileri dışarılardan emir olarak bu memlekete hainlik yapmışlardır” diyen Taşçı, bu hainliğin sonuncusunun ise fetullah gülen ve onun sapık hizmetçileri olduğunu söyledi. 
Taşçı şöyle devam etti: “Din, iman, vatan, bayrak, ar namus, utanma, ahdevefa, ahlak, insan hakları tanımayan ipleri ve başları dışarıda olan bu onursuz ve şuursuz güruh amacına ulaşamamış, bizler bu birlik ruhunda olduktan sonra da bir daha asla başarılı olamayacaktır. 
Vatan sevgisi imandandır sözünün aksine, kendi vatandaşına dahi kurşun sıkan bu eşkıyalar imansız ve izansız teröristtir. Bu terörist darbe girişimi ilk elden Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, TSK ve Emniyetteki vatanperver imanlı güvenlik güçlerimizin büyük özverisi, vekillerimizin demokrasiye sahip çıkması, aziz, necip, cesur milletimizin canını siper etmesi sonucu püskürtülmüştür. 
Hainlere Türk tarihinden verdiği örneklerle seslenen Taşçı; “Biz Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, yedi düvele karşı diz çökmedik, bundan sonra da Allah’ın izniyle çökmeyiz. Bizleri tanımayanlara kısaca şunu hatırlatalım, İstiklal Marşımızı iyi okusunlar” dedi. 
“Zalime, zulme, haine, kafire prim vermeyen bir dinin mensubu, ‘Bir Peygamber giydiği zırhını savaşmadan çıkarmaz’ diyen Peygamberlerin ümmetiyiz” vurgusu yapan Osman Taşçı, şunları söyledi: 
“Bizi tanımayanlara, tereddüdü olanlara bizi sınamak isteyenlere şunu söyleyelim, şunu hatırlatalım. Bizi, set çeken Çin’den, Bizans’tan öğrenin, Çanakkele’den, Kore’den, Kıbrıs’tan sorun. Bu millet ümmetin umudu, bu millet İslam’ın sancaktarıdır. Biz de kuvvetli olan değil Allah’a yakın olan kazanır. Öleceğiz diye tereddüt etmeyiz. Din, iman, vatan, bayrak, namus söz konusu olunca gerisi teferruat kalır. Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik. Bunu hesap edemiyorlar. Bu vesileyle halkımıza geçmiş olsun, şehitlerimize rahmet eylesin, tüm Türkiye’nin başı sağolsun, Allah sabırlar versin.”
Açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de sahip çıkan Taşçı; “Bu fitneliği yapan 3-5 vatan haini teröristtir. Bunların yaptıkları göz bebeğimiz TSK’ya mal edilmemelidir. TSK her zaman bizim gözümüzde peygamber ocağıdır. Kendisini oraya layık görmeyenleri orası temizler, orası temizlemezse halkımız temizler. 
Kendi milletine ihanet eden hain fetullah gülen ve onun uyuşturulmuş aveneleri tüm kamu kurum ve kuruluşlarından ivedilikle temizlenmeli bu hususta tereddüt yaşayan olmamalıdır. Hiçbir siyasetçi ve daire amiri bunlara kol kanat germemelidir. Bu vesileyle parti, mezhep, fikir ayrılığı gözetmeden meydanları dolduran, vatanına sahip çıkan tüm insanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kalkışmanın olduğu ilk dakikadan itibaren hiç tereddüt etmeden meydan inen halkımıza güven ve güç telkin eden başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Garnizon Komutanımız, Siyasi Parti İl Başkanlarımız, yöneticilerimiz ve Yozgat halkına teşekkür ediyoruz. 
Tank sesini, top sesini, ezanlarla, salalarla susturan başta Diyanet İşleri Başkanlığı ve tüm teşkilatımıza teşekkür ederken, ülkenin birliğinin olmazsa olmazı olan diyaneti tartışanların ne kadar abesle iştigal ettikleri de ortaya çıkmıştır. Ezandan, saladan rahatsız olanlar milletten, milletin dini değerlerinden rahatsız olanlardır. Diyanet ve din gönüllüleri bu milletin çimentosudur, harcıdır, bu böyle bilinmelidir. 

Editör: TE Bilişim