Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Yozgat İl Temsilcisi Hayri Arısoy, DİVA-SEN’in diğer sendikaların aksine siyasetten uzak, kişisel gayretlerin ekonomik ve siyasi amaçlara ulaşmak için faaliyet gösteren sendikalardan olmayacağını söyledi.

                Geçtiğimiz hafta Yozgat’ta genel başkanları Hüseyin Demirci’yi konuk eden DİVA-SEN’in Yozgat İl Temsilcisi Hayri Arısoy, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Arısoy, yeni kurulmuş bir sendika olarak klasik sendikacılığın çok ötesinde hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

                Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Seda Erkılıç ve Editör Tarık Yılmaz’a DİVA-SEN’in neden kurulduğu, hedefleri, yapmak istediklerini anlatan Arısoy, diyanet çalışanlarına da çeşitli mesajlarda bulundu.

                DİVA-SEN’in kısa bir süre önce kurulmasına rağmen teveccüh bulduğunu belirten Arısoy; “001 yılından bu yana faaliyet gösteren mevcut sendikaların bekleneni verememeleri, güçlerini ve enerjilerini üyelerinin ekonomik, sosyal haklarının iyileştirmesinde, mesleki bilgi ve becerilerinin yükseltilmesinde kullanmaktan ziyade, bağlı bulundukları konfederasyonlarında tetiklemesiyle birlikte, her birisinin siyasi partilerin memur kolu gibi çalışmaları sebebiyle, zarurete binaen, alternatif bir sendika olarak kurulmuştur” dedi.

                DİVA-SEN’in siyasi mekanizmaların güdümünde olmayacağını söyleyen Arısoy; “001 yılından bu yana faaliyet gösteren mevcut sendikaların bekleneni verememeleri, güçlerini ve enerjilerini üyelerinin ekonomik, sosyal haklarının iyileştirmesinde, mesleki bilgi ve becerilerinin yükseltilmesinde kullanmaktan ziyade, bağlı bulundukları konfederasyonlarında tetiklemesiyle birlikte, her birisinin siyasi partilerin memur kolu gibi çalışmaları sebebiyle, zarurete binaen, alternatif bir sendika olarak kurulmuştur” dedi.

 

Editör: TE Bilişim