Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından organize edilen fakültede görev yapan araştırmacılar için bilimsel araştırma projeleri destek programlarına yönelik

“Tıbbi Bilimlerde Proje Hazırlama Çalıştayı” 26-27 Kasım 2015 tarihlerinde Kırıkkale’de gerçekleştirildi. Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata da düzenlenen etkinliğe gönüllü eğitmen olarak, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aytekin ile birlikte önemli katkılar sundular.
Koordinatörlüğünü Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir’in üstlendiği Çalıştayda aynı fakülteden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aylin Akbay Oba ve Yrd. Doç. Dr. Merve Erkmen Almaz düzenleme kurulunda yer aldılar.
Akademisyenlerin araştırmalarını proje tabanlı yapmalarını artırmak, özellikle TÜBİTAK proje programlarına yönelmelerini özendirmek ve bu doğrultuda potansiyel artışına katkı sağlamaya yönelik olarak planlanan programdan 20 civarında araştırmacı yararlandı.
İki gün süren Çalıştayın sabah oturumlarında, Proje Döngüsü Yönetimi ile ilgili olarak; temel kavramlar, proje bileşenleri, proje tasarımı teknikleri ve aşamaları ile çıktıların yayına dönüştürülmesi hakkında eğitim seminerleri verildi. Öğleden sonraları ise ağırlıklı olarak uygulama ve katılımcıların aktif yer alacağı atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Program sayesinde katılımcılar arasında karşılıklı deneyim paylaşımı içinde etkili bir zemin oluşturuldu. Proje tabanlı çalışmaların hem araştırmacıların kariyeri bakımından hem de ülkemizin kalkınma potansiyelinin kuvvetlendirilmesi bakımından önemine de değinildi. Katılımcılar yaptıkları değerlendirmelerde, bu tür eğitimlerin etkili ve faydalı olduğuna değinerek, yeni, ufuk açıcı ve motivasyon edici bilgiler edindiklerini söylediler. Proje tasarımı bakımından ayrı bir terminolojinin var olduğunu görmenin ve teknik bilgiler edinmenin kendileri için yararlı sonuçlar doğuracağını ifade ettiler.
Eğitime ilişkin görüşlerini ifade eden Böyükata, “Akademik çevrelerde proje tabanlı yaklaşımların ve çalışmaların hızla yaygınlaştırılması gerekmektedir.

Gerek lisans üstü düzeyde tez çalışmaları olsun gerek se lisans düzeyinde öğrenci faaliyetleri olsun, bütün bunların proje tabanlı yürütülmesi özendirilmelidir.

Bu çalıştayın düzenlenmesinde katkı veren Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Ali Erdemir ve Dekan Yardımcısı sayın Doç. Dr. Aylin Akbay Oba ile sayın Yrd. Doç. Dr. Merve Erkmen Almaz hocalarımızı özverili çabalarından dolayı kutluyorum. Yönetiminde bulundukları kurum ve çalışanlarının vizyonlarını desteklemeye katkıları son derece değerlidir. Bu tür toplantılarla, belli temalar etrafında bir araya gelen akademisyenlerin nitelikli görüş alışverisi yapabilmelerinede vesile olunmaktadır. Ümit ediyorum devamında çok faydalı çalışmalar ortaya çıkar” dedi.
Katılımcılara belgelerin dağıtıldığı eğitim etkinliğinin kapanışında, bu Çalıştayın kendileri için faydalı bir buluşma olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, karşılık beklemeksizin fedakarlık ederek Çalıştaya eğitmen olarak katkı veren, Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aytekin’e teşekkür ederek, kendilerine plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim