Yozgat TSO ve Oran Kalkınma Ajansı, Yozgat’a dış yatırım imkanı sağlamak amacıyla kentin sosyo-ekonomik olanaklarını tanıtan sunum programı düzenledi. Oda yönetim kurulu başkanı Metin Özışık, Genel Sekreter Ziya Saydam, Yatırım Destek Ofisi Uzmanları ve ORAN Kalkınma Ajans Yatırım Destek Ofisi Yozgat Koordinatörü Timur Yıldız’dan oluşan ilk gün Bursa TSO, ikinci gün ise İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine sunum yapacak. Heyet ayrıca Yozgatlı işadamları ve derneklerle görüşmeler yapacak. .
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık’ın açılış konuşması ile başlayacak olan sunumdan sonra yatırımcılarla birebir görüşmeler yapılacak. Gerekli görüşmelerin neticeleri ise kamuoyu ile paylaşılacak. Yapılacak olan tanıtımlar ve görüşmeler Bursa ile sınırlı kalmayıp, sürekli gerçekleştirilecek ve yeni yatırımcılara bilgiler verilmeye devam edilecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, “İlimizin 5. Teşvik bölgesinde, organize sanayi bölgesinin de 6. Teşvik bölgesinde olması işadamlarımıza büyük avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca Yozgat Türkiye'nin tam ortasında bir yerdir. Ankara'ya 200 kilometre mesafedir. Yine ilimiz Samsun'a 279, Mersin'e 450 kilometredir. Ulaşım kolaydır. Hızlı tren inşaatı hızla sürmektedir. Bu sebeple ilimiz yatırım yönünden cazip bir yerdir. İlimize yatırım yapmak isteyen müteşebbislere Oda Yönetimi olarak her türlü desteği veriyoruz ve her zaman vermeye devam edeceğiz. Şuan yatırımcı bize gelmiyorsa biz onlara gideriz. Ve bundan sonra bu tür çalışmalara daha da yoğunluk vereceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim