Yerköy Polisi, şehir içi trafiğini düzene sokmaya kararlı. Özellikle hız limitini aşanlar ve kırmızı ışık kuralına uymayanları takibe alan polis, belirli güzergahlara koyduğu kamerayla kayda aldığı sürücülere itiraz hakkı bırakmıyor!
    Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri trafik uygulaması yaptı. Yerköy ilçemizde trafik denetimleri aralıksız olarak devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Nato Yolu Atatürk Bulvarı mevkiinde yaptığı kırmızı ışık uygulamasında kırmızı ışıkta geçen sürücülere 130.00 TL ceza kesildi.
    Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan yol kontrolleri ve operasyonlar ile hiçbir olumsuzluğa geçit vermeyen Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yerköy'ün belirli bölgelerinde konuşlandı.
    Şehir merkezi dahil yaklaşık 6 ayrı noktada kontrol yapan ekipler, kırmızı ışık uygulamasına uymayan ve şüphelendikleri tüm araçları, tek tek araştırma ve sorgulama yaptı.
KIRMIZI IŞIKTAN GEÇMENİN BEDELİ 130 TL
    Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ilçenin Atatürk Bulvarı'nda kırmızı ışık uygulaması yaptı.
    Trafik ekipleri daha güvenli yollar için denetimlerini sürdürüyor. Kırmızı ışık denetiminde ışık ihlali yapan vatandaşlar ceza yemekten kurtulamadı.
    Bazı sürücüler ışık ihlali yapmadıkları gerekçesi ile itiraz ederek görüntüleri izlemek istedi.
    Trafik ekiplerinin kayıt ettiği görüntüleri izleyen sürücüler ikna olarak ceza kâğıtlarını imzaladı. İlçemizde gerçekleşen denetimlerde 300 araç kontrol edilirken, 30 araca Trafik kanunun 47/1B ye göre 130 TL para ceza işlemi uygulandı.
BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLER ARTTI
    Yerköy İlçemizde bayram öncesinde trafik denetimleri artırıldı. Yerköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğine bağlı ekipler şehrin giriş ve çıkışlarında yoğun olarak kontrollerini sürdürüyor.
    Özellikle yolcu taşıyan minibüs ve otobüs ile yük taşıyan kamyon ve TIR sürücülerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde araç sürücülerine emniyet kemeri takılması konusunda uyarılarda bulunuldular.
    Yetkililer, denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim