Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı darbe girişimi sırasında şehit olan Yozgatlı Ali Mehmet Vurel'in Çayıralan İlçesi İnönü Köyü'nde yaşayan ailesi ailesine maaş bağlandı.
AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, SGK İl Müdürü Bilal Keskin, şehit Vurel'in İnönü Köyü'nde yaşayan ailesini ziyaret ederek, şehitlik maaşlarının bağlandığına dair tebligatı sundu.
Burada aileye baş sağlığı dileyen Milletvekili Ertuğrul Soysal; "Şehitlerimizin yaptıkları tarihe altın harflerle yazılacaktır. Çünkü, dünyada böyle vatanına, bayrağına, dinine bağlı başka bir millet yoktur. Hiçbir emir almadan gönüllülük esasına dayanarak bu darbeyi durdurmayı kendine görev arz etmiş, geleceğine sahip çıkmak adına bu yolda canını feda etmiştir. Bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bu ülkenin önü açıldı ve şu anda rahat nefes alabiliyoruz" dedi. 
Vali Yardımcısı Güner de devletin şehit ve gazi ailelerinin yanında olduğunu belirterek "Önceden asker ve polis şehit olduğunda ailesinden iki kişiye kamuda çalışma hakkı, tazminat ve maaş bağlanıyordu. Hükumetimiz bir karar aldı. 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit ve gazi olan kardeşlerimize de bu hakkı verdi. Bu acıyı hafifletir mi, hafifletmez ama bu şunu gösterir ki, devletimiz vatandaşımızın her zaman yanında. Vatandaşımız o gece nasıl devletinin yanında olduysa, devletimizde bu gün bu vatandaşlarımızın yanında" diye konuştu. 
Yozgat SGK İl Müdürü Bilal Keskin ise şehidin ailesine 4 bin liranın üzerinde maaş bağlandığını, bunun yanında 239 bin 209 lira tazminat ödeneceğini ve şehidin çocuklarından ailenin belirleyeceği iki kişinin kamuda istihdam edileceğini belirtti.
Keskin, ayrıca ailenin talebi doğrultusunda 94 bin lira faizsiz konut kredisi verileceğini ve bağlanan maaşlarından taksitler halinde kesinti yapılarak geri dönüşümünün sağlandığını, bunun yanında elektrik ve su indiriminden faydalanacaklarını da kaydetti.

Editör: TE Bilişim