Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Yozgat’ta engelli vatandaşları kendi işinin patronu yapıyor. İhtiyaç sahibi engellilere sağladığı 30 bin TL’lik hibe ile besiciliğe teşvik eden İş Kurumu’nun dahilinde iki vatandaşla daha destek sözleşmesi imzalamıştı. İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak, önceki gün Yeniyer Beldesi Karakız Mahallesi’nde destekten yararlanan Osman Büyükyılmaz’ın hibe desteği ile hayvanlarının teslimini gerçekleştirdi. 
Yozgat İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak, Sorgun İlçesi’ne bağlı Yeniyer Beldesi’nde yaşayan İbrahim Yılmaz ve Osman Büyükyılmaz’a 30’ar bin TL’lik hibe desteği sağlayacak sözleşmeyi yaklaşık bir ay önce imzaladıklarını söyledi. 
Atak, Türkiye’de ilk defa uygulanan destekten kısa sürede 3 kişinin yararlandığını belirterek; 
“Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü bir projenin ilk bölümünde Kuyumcu Köyü’nden Ali Yürekli’nin ardından Yeniyer Beldesi’nde yaşayan iki engellinin daha yararlanmaya hak kazandı. Bu kez de destek almaya hak kazanan Osman Büyükyılmaz’ın İş-Kur hibesi alınan büyükbaş hayvanlarını teslim ettik. Artık kendi işini yapacak ve aile geçimine katkı sağlanacak. Biz de iki yıl boyunca takibini ve denetimini yapacağız. İki yıl sonunda hayvanlar vatandaşımızın olacak” diye konuştu. 
Hibe desteği kapsamında her bir vatandaşa 30 bin TL’lik hibe desteği sağlandığını kaydeden Atak; 
“Kendi işini kurmak isteyen engellilerin istihdamı amacıyla yürütülmüş bir proje. Projenin Türkiye’deki ilk uygulamasında Yozgat’tan engelli vatandaşımız Ali Bey müracaat etti. Daha sonra Yeniyer Beldemizde yaşayan İbrahim Yılmaz ve Osman Büyükyılmaz isimli engelli vatandaşlarımızın destek talepleri kabul gördü. Verilecek olan 30 bin TL’lik hibe desteğinin 29 bin TL’si ile hayvan alacak, bin TL’si ile de ahır ıslah çalışması gerçekleşecek” dedi. 
Projenin amacına değinen Atak, şunları söyledi: 
“Projeden beklentimiz, özellikle engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kendileri yapıp kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak. Proje çerçevesinde alınan 4 tane inek bizim gözetimimiz ve denetimimiz de olacak. Üçüncü yıl sonunda projenin tüm demirbaşları vatandaşımıza teslimatı yapılacak” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim