Yozgat Kızılay Kan Merkezi tarafından Cumhuriyet Alanı’nda başlatılan kan bağış kampanyasında geçen bir haftalık süre boyunca Yozgat halkı merkeze yaklaşık 600 ünite kan bağışında bulundu.

Daha önceki kampanyalarda olduğu gibi bu kampanyaya da duyarsız kalmayan Yozgat halkının yediden yetmişe her kesimi kan  bağış aracına gelerek kampanyaya destek sundu. Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, Yozgat’ta başlattıkları her kampanyaya Yozgatlının yoğun ilgi ve alaka göstererek büyük bir sorumluluk ve duyarlılık örneği gösterdiğini söyledi ve Yozgat halkına teşekkür etti.

Selçuk Cansız, devam eden kampanya kapsamında ayrıca 60 kadarda kök hücre örneği topladıklarını ve toplanan kök hücre örneklerini ilgili sağlık kuruluşlarına göndereceklerini belirtti.

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, “Kök hücre nakli bekleyen hastalar ile bizim gönderdiğimiz kök hücre örneklerinin uyuşması halinde bu hastalara nakil yapılabiliyor ve o hastaların hayatı kurtulabiliyor. Kök hücre örneğini biz yaklaşık 60 vatandaşımızdan aldık. Tabi kök hücre örneği almanın bir takım tıbbi şartları var örneğin 50 yaş üstünden alamıyoruz. Bu bakımdan biz bu 60 sayısını da çok önemsiyoruz ve daha fazla bir duyarlılık gerektiren kök hücre bağışına katkı sunan vatandaşlarımıza ise ayrı teşekkür ediyoruz” dedi. Selçuk Cansız kampanyanın Pazartesi gününe kadar devam edeceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim