YOZGAT Valiliği, korona virüs ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerin artırılacağını duyurdu. Bu ve benzeri duyurularla başlayan denetimlere tepki verenlerimizin sayısı bir hayli fazla olduğunu görüyoruz...
Peki neden?..
Denetimler öncesinde her platformda gerekli uyarılar yapılıyor. 'Maskenizi takın!-Sosyal mesafe kuralına uyun!-Temizliğinize dikkat edin!' denilmesine karşın, bu uyarıları dikkate almayıp, keyfiyete bağlı normal yaşamımıza devam edince ortaya sorunlar çıkıyor/çıkacaktır. Belki de alınan önlemler, uygulamalar daha da artırılıp, biraz daha sert olarak yansıyacaktır.
Yurt genelinde vaka sayısı artıyor. Bu artışın temelinde yatan gerçek, bizlerin uyarıları dikkate almamamız veya hafife alarak uygulamamızdan kaynaklanıyor. Devleti yönetenler de gelişmelere bağlı olarak, uyarılara uyulmasını sağlayabilmek için bu kez yaptırımları devreye sokmak zorunda kalıyor. 
Biz kendi sağlımız konusunda tedbirsiz olabiliriz. Biran önce ebediyete gitmek için can atabilenlerimiz de olabilir. Ama sorun sadece 'biz' ile sınırlı değil. Toplumun her kesimini yakından ilgilendiriyor. Bir kişinin hastalanması sonucunda, yaptığı temas ile yüzlerce kişiye yayılmasına neden olmaktadır. 
Yozgat Valiliğinin yaptığı açıklama doğrultusunda, uygulamaların, denetimlerin artırılmamasını istiyorsak, o takdirde hepimiz gerekli tedbirleri almakla yükümlüyüz. Bu beladan kurtulmanın bilenin başka çaresi/çözümü yok, bilesiniz...