Yozgat’ta ön seçimle milletvekili adaylarını belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İl Başkanı Onur Kaytan; “Yozgat’ta CHP’liler demokrasinin gereğini yerine getirdiler” dedi.

Milletvekili aday larını üyelerin kullandığı oylarla belirleyen CHP’de ortaya çıkan sonucu yankıları sürerken CHP İl Başkanı Onur Kaytan, seçim sürecini ve ortaya çıkan tabloyu İleri Gazetesi’ne değerlendirdi.

       Boğazlıyan adayı olarak seçime katılan 7 aday adayından Ali Ayık’ın bin 482 oyla 1. sıra milletvekili adayı seçildiği ön seçim için ‘Demokrasi sınavının sonucu” yorumunda bulunan Kaytan, seçim öncesi ortaya koyduğu tarafsız ve objektif tutumu sonrasında da ifadeleriyle sürdürdü.

HUZURLU BİR SEÇİM OLDU

       Ortaya çıkan sonucun CHP ve Yozgat için hayırlı olması temennisinde bulunan Kaytan, ön seçimin Yozgat’ta önemli bir demokrasi sınavı olduğu görüşünü yineledi.

       Kaytan, CHP’nin her zaman demokrasiden yana olduğunu vurgularken, oylamaya katılan CHP’lilere de teşekkür etti. Pazar günü yapılan ön seçim sırasında sandık kurulan Yozgat dışındaki diğer 13 ilçeyi gün boyu ziyaret ederek, partililerle bir araya geldiğini söyleyen CHP İl Başkanı Onur Kaytan; “Huzurlu ve demokrasi dolu bir seçim gerçekleştirdik. CHP’liler sandık başına giderek oylarını kullandılar. Sorunsuz bir seçimin gerçekleştirilmiş olması memnuniyet verici bir durum” diye konuştu.

YÜZDE 70 KATILIM OLDU

       CHP’nin ön seçimine 3 bin 289 CHP üyesinden 2 bin 285’i katıldı. 61 geçersiz oy çıkarken, 2 bin 224 geçerli oydan bin 482 oyu alan Ali Ayık 1. sıra, bin 191 oy alan Ali Keven 2. sıra, 903 oy alan Burhan Sarıaslan 3. sıra, 531 oy alan Ergin Ersoy da CHP’nin 4. sıra milletvekili adayı oldu.

Editör: TE Bilişim