Şefaatli İlçesi’ne bağlı Deliler Köyü’nde yaşayanlar köy isminin değiştirilmesini istediler. Artık “Deliler” ismiyle anılmak istemedikleri Yozgat İl Genel Meclisi’ne sunan köylülerin talebi kabul edilince köyün ismi Osmanlı Köyü oldu.
    İl Genel Meclisi Şubat Ayı 4’üncü oturumunda değiştirilmesi istenen köy isimlerini ele aldı. Yoklama ve geçen oturumun okunmasıyla başlayan İl Genel Meclis toplantısında günün gündem maddelerinden önce yazılı önergelerin gündeme alınması oylara sunuldu. Oy birliği ile yazılı önergelerin gündeme taşındığı meclisin ilk konusu Gölet sulama, bakım, onarımının, korunmasının ve ne şekilde işletildiğinin İl Genel Meclisine bildirilmesi oldu.
    Göletlerin ve sulama kanallarının akibetinin ve ne şekilde kullanıldığını öğrenmek için İl Özel idaresi komisyonuna ve Tarım Hayvancılık Komisyonu’ na oybirliği ile havale edilmesi kararlaştırıldı.
    Diğer ikinci ve üçüncü maddelerde ise isim değişikliği istenen köylr masaya yatırıldı. Sorgun ilçesine bağlı Karlık ve Ayvalık isminde ki birbirlerine uzaklığı 1 km civarında olan ve az hanelere sahip olan köylerin tek isim altında toplanması, tek muhtarla yönetilim yeni bir isim konulması konusu bölgede yaşayan vatandaşların fikirlerinin alınması ve durumun yerinde incelenmesi için konu İç İşleri komisyonuna havale edildi.
KÖYLÜLERİ OSMANLI İSMİ KURTARDI
    Şefaatli ilçesinin Deliler köyü halkı verdikleri yazılı dilekçe ile köylerinin isminin kendilerini rencide edici bir şekilde olduğunu söyleyerek isminin Osmanlı olmasını istedi.
    Kendileri ile alay edildiğini ve bulundukları ortamlarda aşşağılandıklarını verdikleri dilekçede belirten vatandaşların istekleri meclisten dönmedi. Alınan karar ile ismin değiştirilmesi uygun görüldü.
    Gündeme geçtiğinde Şefaatli merkezde bulunan İnce şehir mahallesi Eser İlköğretim Okulu olarak kullanılan arazinin İlköğretim Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Editör: TE Bilişim