Doç. Dr. Hayrullah Yazar'dan boşalan Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği'ne Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş, atandı.
    Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Tıp Fakültesi Başhekimi Delibaş'ı yeni makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette Hastane Müdürü Yavuz Yıldırım, Başhekim Yardımcısı Mehmet Balcı ve eski Başhekim Hayrullah Yazar da hazır bulundu.
    Rektör Uçar, Üniversite bünyesinde görev alan herkes üniversitenin daha iyi bir konuma gelmesi için çaba sarf ettiğini kaydetti. Hizmetin sürekliliğinin esas olduğuna dikkat çeken Uçar, “Görev değişimleri bir nöbet değişimidir. Araştırma ve Uygulama Hastanesi başhekimlik görevini devralan Prof. Dr. Namık Delibaş'ın bu görevi tam manası ile yerine getireceğine inancım sonsuzdur. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim. Vatandaşa açık bir kurum olan hastanemizdeki çalışmalarımızda her zaman gösterdiğimiz hassasiyetin daha fazlasını göstermek gerektiğine inanıyorum. Buna bağlı olarak attığımız her adım şeffaf olmak durumundadır." dedi.
    Tıp Fakültesi Dekanı ve Başhekim Vekili Prof. Dr. Namık Delibaş ise hastanenin başhekimliği görevine kendisini layık gördüğü için Rektör Uçar'a teşekkür etti.
    Prof. Dr. Delibaş, "Hastane başhekimliği zor bir göredir. Her yeni kurulan hastanelerde olduğu gibi bizim de eksik ve ihtiyaçlarımız mevcuttur. Fakat hastane olarak bir hayli yol almış durumdayız. Şu an itibariyle yataklı servisimize hasta kabul etmeye başladık. Önümüzdeki bir yıl içerisinde öncelikli olarak birimlerimizin hekim, öğretim üyesi ve yardımcı sağlık personeli kadrosunu tamamlayarak bundan sonra acil servis hizmetinin açılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Daha önce de Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde başhekimlik görevini yürüttüğüm için bu görevin gerektirdiği sorumlulukları başarı ile yerine getireceğime inanıyorum." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim