“Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve İlçemizin yeterli yağış almaması sebebi ile su tasarrufu yapılmaması halinde zorunlu olarak su kesintileri başlayacaktır” uyarısında bulundu.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, yaptığı yazılı açıklamada kurak geçen yaz mevsiminde ile ilçe halkından suyu tasarruflu kullanmalarını istedi.

Belediye olarak içme suyu sorununa üretilen çözümlerle birlikte son 10 yılda su kesintisi yaşanmadığını anımsatan Daştan, şunları kaydetti:
“Belediyemizin İçme suyu sorununa üretmiş olduğu çözümler ile birlikte Ülkemizde ve İlçemizin tüm köylerinde su sıkıntısı yaşanırken İlçemizde son 10 yıldır herhangi bir su kesintisi yaşanmamıştır.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve İlçemizin yeterli yağış almaması sebebi ile su tasarrufu yapılmaması halinde zorunlu olarak su kesintileri başlayacaktır.
Vatandaşlarımızdan duyarlı davranarak , kaçak su kullananları ihbar etmelerini , ihbar edilen kişiler hakkında Belediyemiz tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını, bahçe sulama işlerinin yapılmaması , araç sahiplerinin şebeke suyunu kullanarak araçlarını yıkamaması , kısacası gereksiz yere içme suyunun kullanılarak İlçe halkının mağdur duruma düşmemesi için bu kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir.Bu konuda değerli vatandaşlarımızın gerekli özveriyi göstereceğini umut ederek sularımızın israf edilmeden itinalı bir şekilde kullanılmasını bekler İlçemiz halkına saygılar sunarım.”

Editör: TE Bilişim