Düzenlenen programa BBP Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Çıtak, BBP Yozgat İl Başkanı Kemal Korkmaz, Eksen Yozgat Temsilcisi Selçuk Çınar, Yozgat’taki STK temsilcileri ve Bozok Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Hakkı Öznur, katılımcılara Türkiye’de gerçekleştirilen darbeler, darbelerin arka planı ve darbelere giden süreçte yaşanılan siyasi, ekonomik ve sosyal olayları katılımcıların bilgisine sundu. 
Darbelerle ilgili yayımlanmış kitaplar ve yazmış olduğu makalelerle Türkiye’de bu alanda dikkat çeken bir isim olan Hakkı Öznur, Osmanlı döneminde gerçekleşen darbelerden yola çıkarak, son askeri darbe girişimi 15 Temmuz’a kadar yaşanan süreçleri teferruatıyla aktardı. 
Ordu içinde halen darbeci bir damar olduğuna dikkat çeken Öznur, darbecilerin genel özelliklerinin NATO güdümünde, yurtdışında askeri kamp ve okullarda eğitim alan tipler olduğunu kaydetti.
Öznur, sırasıyla 27 Mayıs, 12 Mart, 1962 ve 1963’te Talat Aydemir tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat darbesi, sonrasında yaşanan e-muhtıra krizi ve son darbe girişimi 15 Temmuz’u katılımcılara anlattı.
Konferans sonunda BEYDER Başkanı Aydoğan Bilir, günün anısına Öznur’a plaket takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilişim