Bozok Üniversitesi, Çevre ve Yeşil Alan Koordinatörlüğü ile Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü öğrencileri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar’ın da katıldığı etkinlikle Erdoğan Akdağ Kampüsü Sağlık Meslek Yüksekokulu yanındaki bozkır alanda yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Çevreye karşı duyarlılığın artırılması ve daha yeşil bir çevre oluşturmak amacıyla bir araya gelen sağlık personeli fidan dikmenin mutluluğunu yaşadı.  İnsan sağlığı için büyük fedakârlık ve özveri ile çalışan sağlıkçılar aynı özveriyi fidan dikerek de gösterdi.

Bozok Üniversitesi kampüsünü yeşillendirmeyi amaçladıklarını belirten Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, “Bozok Üniversitesi kampüsü oldukça geniş bir alanı kapsıyor, bunun için elimizde 26 binden fazla fidan var. Fidanların dikimine iki ay öncesinde başladık.  Bugün de Hemşirelik bölümü öğrencilerimiz ile beraber fidan dikme günü yaptık. 300 - 400 civarında fidan diktik. 26 bin fidanı dikimini bu yıl içerisinde tamlayacağız. Kampüsün daha yaşanılabilir, daha yeşil, daha güzel bir hale gelmesini sağlayacağız.  Bozkır bozkır olmaktan çıkacak ve yemyeşil bir alan haline gelecek.” dedi. 

Editör: TE Bilişim