Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına Yozgat esnafının desteği artarak devam ediyor.
Yozgat’ta Türk lirasına verilen desteği başlatan isimlerden biri olan ve Yozgat'ta emlakçılık yapan Emin Sarıkaya, “Dolarını bozdurup makbuzunu getiren gayrimenkule yatırım yapmak isteyen tüm müşterilerimizden komisyon almıyoruz. Bu kampanyayı geçen hafta başlatmıştık. Cumhurbaşkanımızın çağrılarıyla yine devam etmeye çalışıyoruz” dedi.
Çiğ Köfte ve Döner Yetkilisi Mehmet Altun ise, "Türkiye geneli tüm bayilerimizde, Euro ve dolar bozdurana bir dürüm bir ayran kampanyası başlattık. Su taşıyan karınca misali vatandaşlarımızın katkısı olsun istiyoruz. Yastık altındaki dövizlerini bozdurup altına çevirmelerine biz de hem fikiriz. Biz de bu doğrultu da dürüm ayran kampanyası başlattık. Dış kaynaklı para birimlerin bozulmasının bizim ekonomimize katkısı olacağını düşündük. Bu doğrultuda 100 dolar ve Euro’sunu bozdurana dürüm ayran ikram etmeyi düşündük. Şu an Yozgat genelinde üç dükkanımızda bu kampanyayı başlattık. Yozgat halkının baya bir ilgisi olduğunu gördük. Tüm halkımızın bu kampanyaya destek vermesini amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Yozgat'ta fotoğrafçılıkla uğraşan Selim Durak, "Şuanda ülkemiz ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreçten geçerken de bizim de aslında çok büyük adımlar değil, küçük adımlarla devletimize, milletimize faydası olacak adımlar atmamız gerekiyor. Bunlardan bir tanesi Türk lirasına, milli paramıza sahip çıkmak. Benim amacım insanların yastık altındaki dolarını, Euro’sunu bozdurup Türk lirasının kıymet kazanmasını sağlamak amacıyla yapmış olduğum bir kampanya. İnsanlara bir çağrı yapmaktı. Biz de tüm hizmetlerde geçerli olmak üzere dolarını ve Euro’sunu bozduran herkese yüzde 15 oranında bir indirim uygulayacağız” açıklamalarına yer verdi.

Editör: TE Bilişim