Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kayseri’den katıldığı temel atma tören çerçevesinde Yozgat- Yerköy Sekili Deliceırmak Islahı projesinin temeli de atıldı. Video konferans yöntemiyle yapılan temel atma töreni Yerköy’de yoğun katılımla gerçekleşti.

Vali Necati Şentürk, Milletvekili Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çiftçi vatandaşlar açılışa katıldı.

                Devlet Su İşleri Toplu Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeşil bir Türkiye için çalışıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, "Bu büyük barajlar topraklarımızı sulayarak büyüyen ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Artık çok daha ileri seviyedeyiz ve ilerlemeye devam edeceğiz. Verimli ve Bereketli topraklar değer artışıyla vatandaşımızın, çiftçimizin yüzünü güldürecektir.

                Bugün temeli atılan 10 ayrı tesisin hayırlı ve Uğurlu olmasını diliyorum. " dedi.

                Video Konferans sistemiyle törene katılan Vali Necati Şentürk, Aşağı Sekili Sulaması İkmali ve Deliceırmak Islahı Projesi hakkında bilgiler verdi. Vali Şentürk; “Yozgat İli Yerköy ilçesi Aşağı Sekili Sulaması İkmali ve Deliceırmak Islahı Projesi'nin gayesi Deliceırmak vadisinde bulunan ve daha önce ana kanal bazında tamamlanarak sulamaya açılan 3 bin 125 hektar alanın sulama şebekesinin alçak ve orta basınçlı Kaliforniya sistemi ile yapılması hedeflenmektedir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim