Yozgat’ta Türk Hava Kurumu’nu kısa sürede ortaya koyduğu faaliyetlerde etkin hale getiren THK Şube Başkanı Hasan Coşkun, THK 42.Olağanüstü Genel Kurulunda genel başkanlık görevine seçilen Vacit Öktem’in listesinde yer aldı. Yozgat’a Türkiye’nin sayılı pistleri arasında yer alan bir model uçak pisti kazandıran ve Yozgat’ın tanıtımına önemli katkısı bulunan Coşkun’un genel merkez yönetiminde yer almasıyla birlikte Yozgat’ın önemli kazanımlar elde edeceği kaydedildi. 

İki yıllık bir sürede model havacılık konusunda dünya çapında ün kazanmış isimlerin de katılımlarıyla bu pistte organizasyonlar gerçekleştiren ve Yozgat’ın adını tüm Türkiye’ye duyuran Coşkun, Türkiye’de yeni bir hobi alanı olan model uçak ve helikoptercilik zevkini www.pilottr.com adresi zerinden meraklılarının hizmetine sundu. 

THK'nın 42. Olağanüstü Büyük Genel Kurulu Büyük Anadolu Oteli'nde yapıldı. 433 delegenin oy kullandığı ve 3 adayın yarıştığı genel kurulda konuşan başkan adaylarından Kürşat Atılgan, kurumun şu anda zor şartlar içinde bulunduğunu belirterek, sorunları çözmek için birlik ve beraberliğin önemli olduğunu kaydetti. 

Atılgan, "Kurumu askerden temizleyelim" şeklinde laflar duyduğunu anlatan Atılgan, "Asker de sivil de bu milletin evladı. Asker-sivil fitnesinin kurumu ne hale getireceğini düşünün. Biz buraya bu tür fitne, ayrımcı düşünceler için gelmedik" dedi.

Editör: TE Bilişim