Yozgat Belediyesi’nin ev sahipliğinde, sanatçıların gönüllü olarak katıldığı ‘Dokunuş Projesi’ne her kesimden destek çığ gibi büyüyor. Kentin ekonomik ve sosyal hayatına her fırsatta katkıda bulunan AK Parti 23’üncü dönem milletvekili ve AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Dokunuş Projesi’ne de duyarsız kalmadı. 

Önceki akşam iftarını Yozgat’ta açan Coşkun, daha sonra tarihi askerlik şubesi binasında uygulanan Dokunuş Projesi’ni ziyaret etti. Projenin fikir babası Oktay Yıldırım, Coşkun’a hem proje hakkında bilgi verdi hem de farklı sanatların uygulandığı bölümleri gezdirdi.

ÖNCE EBRU SANATI SONRA YOZGAT SÜRMELİSİ

Coşkun, ilk olarak ebru sanatının icra edildiği bölümde ebru sanatı icra etti. Coşkun, daha sonra müzisyenlerin bölümüne geçerek burada Yozgat Sürmelisi türküsüne eşlik etti.

Renkli görüntülerin yaşandığı ziyaret sırasında Fotoğraf Sanatçısı Oktay Yıldırım, Coşkun’a fotoğrafların hikayeleri hakkında bilgi verdi. Coşkun, ayrıca çavdar saplarından Yozgat’a özgü ürünler yaparak projeye katkı sağlayan Mehmet Yancıoğlu’nun standını da ziyaret ederek; “Ellerinizden öpüyorum. Kıymetli işler çıkarıyorsunuz. Sanatınızı böylesine hayırlı bir proje için icra etmenizden de ayrıca mutluluk duydum” dedi.

Ziyaret sonunda Coşkun, projeye destek vermek için satın aldığı tabloları tekrar projeye hediye etti.

RAMAZANIN BEREKETİ BURADA…

Oktay Yıldırım’ın sunumu ile bağış kutusuna bağışta bulunan Coşkun, projenin Yozgat’ta hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Bu akşam hem iftar yapmak hem de dedim Yozgat’ta bir şeyler oluyor gidip bir bakayım dedim ve inanın şuanda söyleyecek söz bulamıyorum. Sözün bittiği nokta” diyerek duygularını dile getiren Coşkun; “Gerçekten buradaki arkadaşlar aşmışlar. Yozgat için çok büyük bir katkı. Yeni bir açılım olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum Yozgat’ın temsilcisi, vekili olarak. Gerçekten gurur duydum. Tüm Yozgatlıları davet ediyorum, herkesi davet ediyorum. Gelsinler bu coşkuyu, bu aşkı görsünler. Ramazana renk katmış, Ramazanın bereketi burada. Bunu hissetmemek mümkün değil” diye konuştu.

Proje yöneticisi Oktay Yıldırım da, ziyaretlerinden ve verdiği destekten ötürü Coşkun’a teşekkür ederek, şunları söyledi: “Biz size teşekkür ediyoruz. Siz bizi onurlandırdınız, gururlandınız. Hep yanımızda oldunuz. Bundan sonra da yanımızda olacağınıza sonsuz inancımız. Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.”

Editör: TE Bilişim