Genel Müdür Dr. Osman Coşkun; “Bu yılda Hami-Yet Projesi’ne Kurban Bayramı için kurban desteğinde bulunacağız. Ayrıca spora olan desteğimiz de devam ediyor, Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na maddi destekte bulunarak, Yozgatspor Kulübünün de kömür ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

Yozgat’ın ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve eğitim hayatına bu güne kadar önemli katkıları bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın, babası olmayan çocuklar ve annelerine yönelik uyguladığı ‘Hami-Yet (Koruyucu Yetim Destek) Projesi’nin Kurban Bayramı programı için kurban desteğinde bulundu.

Genel Müdür Coşkun, Hami-Yet Projesi’nin, toplumda bir şekilde geri plana itilmiş, kimsesizliğe mahkum babası vefat etmiş çocuk ve annesine manevi destek sağlanması adına önemli bir proje olduğunu söyledi.

YETİMLERİN GÖNÜLLERİ KIRIK, DUYGULARI
HÜZÜNLÜDÜR!


Coşkun, Kurban Bayramı’nda Hami-Yet aileleri için kurban kesileceği talebinin ulaşması ile tereddüt dahi etmeden kurban desteğinde bulanmaya karar verdiğini belirterek;
“Yetimlerin gönülleri kırık, duyguları hüzünlüdür. Bu duyguyu hepimiz bir şekilde bu dünya hayatında yaşıyoruz. Kim şefkat ve merhametle bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu tüyler sayısınca sevâb alır, buyuruyor Hadis-i Şerif’te. Hami-Yet Projesi de bu anlamda Koruyucu Yetim Destek Projesi olarak hayata geçmiş kıymetli bir proje. Daha önceki yıllarda da Hami-Yet projesine kurban desteğinde bulunmuştuk. Bu yıl da bizden böyle bir talep gelince tereddüt dahi duymadan destek olduk. İnşallah bu Kurban Bayramı’nda da Hami-Yet Projesi ile babasını kaybetmiş çocukların ve annelerinin yanında olacağız. Projenin hayata geçmesinde ve Yozgat’ta uygulanmasında emeği bulunan Yozgat Valisi Sayın Abdulkadir Yazıcı ve gönülden destek olanlara da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

COŞKUN’DAN AMATÖR SPORA DESTEK MÜJDESİ

Yozgat’ta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na sağladığı destekle kentte amatör sporun canlanmasına vesile olan Genel Müdür Coşkun, bu yıl da Yeni Çeltek’ten amatör spora maddi kaynak sağlanacağının müjdesini verdi.
Coşkun, son günlerde ülkemizde giderek yaygınlaşan maddi bağımlılığı ile mücadelede en önemli silahın spor olduğunu belirterek, özellikle amatör sporun Yozgat gibi Anadolu kentlerinde desteklenmesi düşüncesi ile Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu aracılığı ile genç sporcuların yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.
Yozgat’ta amatör sporun desteklenerek gençlerin spora yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Coşkun;
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim’ sözünden hareketle, bizde Anadolu gençliğinin spor yapan, sağlıklı bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da amatör spor kulüplerine maddi destekte bulunacağız. Özellikle madde bağımlılığı ile mücadelede gençlerin zararlı alışkanlardan uzak, spor dolu bir yaşamın içerisinde olması adına her zaman üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

YOZGATSPOR’UN KÖMÜRÜ ‘YENİ ÇELTEK’TEN

Coşkun, ayrıca, Yozgatspor Kulübü’nün bu kış da kömür ihtiyacını karşılayacaklarını kaydetti.
Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kulübün ısıtma ihtiyacına Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. olarak destek olma kararı aldıklarının altını çizen Coşkun; “İnşallah bu yıl da Yozgatspor Kulübü ısınma ihtiyacı Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri’nin kömürü ile gerçekleşecektir. Bu vesile ile Yozgatspor’umuza çıktığı zorlu yolculukta başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilişim