Mustafa Kemal Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 87’nci yıl dönümü kutlamaları 15 Ekim Cumartesi günü saat 10:00’da Cumhuriyet Alanında yapıldı.
    Törene Yozgat Valisi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Vali Yardımcıları Kemal Şahin ve Mehmet Soğukpınar, Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz, Dünya Şampiyonu Güreşçimiz Rıza Kayaalp, kurum müdürleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Yozgat Valisine Türk Bayrağı’nın takdimi ile başlayan tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ve saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, protokol konuşmaları, şiirlerin okunması, Atatürk’ün Yozgat’a gelişindeki hitabın ve Yozgatlıların Atatürk’e verdiği cevabi metnin okunması ile devam eden programa önceki yıllara nazaran halk katılımının da olması dikkat çekti.
    Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 87’inci yıldönümü anısına düzenlenen kros yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam eden program, folklor gösterileri ve Sorgun Mehter Takımının konseri ile tamamlandı.

Editör: TE Bilişim