Belediye kentte toplanan çöplerden elektrik üreterek belediyenin kasasına para koyacak.
Yozgat Belediyesi hazırladığı yüksek bedelli projelerin yanı sıra, kurumun gelirlerini artırmaya yönelik projeler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.
Tüm çalışmalarında verimlilik ilkesini esas alan belediye bu kapsamda, kentten toplanan çöpleri bertaraf tesislerinde kuracağı sistemle elektriğe dönüştürecek.
Projesi hazırlanan sistem hayata geçtiğinde Salmanfakılı Köyü yakınlarında kurulu bulunan katı atık tesisinde çöplerden elektrik üretilecek. 
Proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü dile getiren Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Duyar, çalışmalar tamamlandığında kenti kirleten çöplerin hem imha edileceğini hem de burada üretilen elektrik ile Yozgat Belediyesi’nin 1 milyon TL gelir elde edeceğini söyledi. Başkan Kazım Arslan’ın çevreci projelere ayrı bir önem verdiğini dile getiren Ömer Duyar, projede birinci amacın atık ve çöpleri doğaya zarar vermeden imha etmek ve imha sonrasında kendiliğinden oluşan metan gazını enerjiye çevirerek daha ucuz, çevreci ve doğal yollardan enerji üretmek olarak tarif etti.
Haber: Mustafa TEKER
Editör: TE Bilişim