Yenifakılı ilçesinin Çöplüçiftliği köyünü yeni ve modern bir camiiye kavuşturmak amacıyla 6 ay önce başlatılan çalışmalar sonucunda, cami inşaatının birinci kısmı tamamlandı.

     Çöplüçiftliği Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bayram Köksal, yaptığı açıklamada, yoğun çalışmalar sonucunda camii yapımını başlatarak, hızlı bir şekilde inşaatın birinci kısmı olan çok amaçlı bölümü tamamlayarak, geçici olarak ibadete açıldığını söyledi. Köksal, köydeki camiinin çok eski ve yıkılmaya yüz tuttuğunu belirterek, ''Dernek kurmak suretiyle, elbirliğiyle işe başladık. 6 ay önce kuruduğumuz dernek marifetiyle yapım işlerini hızlandırdık. Eski camiyi yıkarak, yerine yenisini ve daha modernini inşa etmeye başladık, şu an itibariyle zemin katta ibadet edilmektedir. Kısa süre zarfında cami ve fevkane kısmı da tamamlanarak, köyümüz ve köy halkımıza yeni ve modern bir cami kazandıracağız'' dedi.

     Köksal, eski cami yıkılırken, minaresinin sağlam olması nedeniyle yıkmadıklarını, yeni camide minarenin kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim