Düzenlenen törene Vali Kemal Yurtnaç’ın yanı sıra Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım,  Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, daire müdürleri, jandarma teşkilat mensupları ve eşleri ile öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, mazisi başarılarla ve vatana hizmet ile dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşundan bugüne yüce Türk Milleti’nin sevgisi ve güvenine mazhar olduğunu belirtti.
Albay Yıldırım, “Jandarma, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güveniyle kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır” dedi.
İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, tüm personeli ve silah arkadaşlarını da vazifelerinde göstermiş olduğu gayret ve çabadan dolayı tebrik etti.
Vali Kemal Yurtnaç ise, Jandarma Teşkilatının 178. Yılını kutlayarak başladığı konuşmasında, devletin verdiği hizmeti kurumların eliyle yaptığını söyledi.
Devlet içerisinde en büyük unsurun halk olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Devlet ile kurumlar et ile tırnak gibi birbiri ile bütünleşmiştir. Dolayısı ile bu hizmetler kurumlar tarafından veriliyor. Jandarma ve emniyet teşkilatımızda halkımızın güvenliği ve huzuru için çalışıyor. Bu teşkilatlarımızın güçlü olması güvenli bir Türkiye’yi beraberinde getiriyor. O maksatla askerlik bizde Peygamber ocağıdır” dedi.
Güvenlik güçlerinin ülkenin güvenliği için çalıştığını ifade eden Vali Yurtnaç, “ben ülkemizin güvenliği için, insanımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürmesi için kendi canını hiçe sayan jandarmamıza, emniyet teşkilatımıza, korucularımıza ve sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet, görevi başındaki güvenlik güçlerimize üstün başarılar diliyorum. Bu vesile ile tekrar Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 178. Yılını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından jandarma konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Ardından Yozgat Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan eğitimli köpekler konuklara kısa bir gösteri sundu. İz sürme, narkotik ve bomba alanlarında eğitim almış köpekler görevli uzman personel nezaretinde yeteneklerini sergiledi.
Köpekler uyuşturucu yakalamaktan, patlayıcı madde tespitine ve iz sürmeye kadar eğitildikleri alanlarda maharetleriyle katılımcıları büyüledi. Dosta güven düşmana korku salan Jandarma, envanteriyle ve personeliyle her an göreve hazır olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Program askerlerin tören geçişi ve jandarmanın kullandığı silah ve diğer cihazların tanıtım sergisinin ardından son buldu.
 

Editör: TE Bilişim